• A Sony PR-ügynöksége azt állítja, nincs veszélyben a PS5 premierje
  • Egyesek szerint jövőre csúszhat a nextgen konzolok megjelenése

A koronavírus-járvány következtében sorra állnak le egyes iparágak: a filmpremierek és a forgatások például sorra csúsznak, a sportvilág is teljesen megbénult mostanra. És bár a digitális játékterjesztés jóval nagyobb biztonságban van, egy sarkalatos pont azért akad a videojáték-iparban is: ez a 2020 végére tervezett nextgen konzolok premierje.

szerdan-kiderul-mi-lapul-a-sony-nextgen-konzoljaban.jpg

Több elemző is úgy véli, hogy a PS5 és az Xbox Series X megjelenése is át fog tolódni 2021-re a koronavírus-járvány, illetve az emiatt jelentősen beszűkült kínai gyártókapacitás következtében, a Sony egyik PR-ügynöksége, a Benelux-országokért felelős BAAS azonban most úgy nyilatkozott, hogy "a koronavírus miatt egyelőre nem csúszott a PlayStation 5 tervezett megjelenése."

Az "egyelőre" persze egy fontos kitétel, hiszen ha súlyosbodik vagy elhúzódik a járvány, akkor az szinte biztosan érinteni fogja a konzolokat. Egy biztos: a Sony ma délutánra egy PS5-bemutatóval készül, és bár a megjelenési dátumról itt szinte biztosan nem lesz szó, néhány új - elsősorban technikai jellegű - részletet elárulnak majd a nextgen masináról.

Támogasd te is a PC Gurut!