Lassan éledezik a filmvilág, hamarosan újraindulnak forgatások, Hollywood pedig nem győzi ontani magából az újabb és újabb folytatásokat. Lássuk, melyik szériákról derült ki a közelmúltban, hogy új epizóddal gazdagodnak, gazdagodhatnak nemsokára.

Sikoly

Régóta rebesgették már a Sikoly franchise felélesztését, márciusban pedig biztossá vált, hogy érkezik az ötödik rész. Sajnos Wes Craven már nem ülhet újra a rendezői székbe, őt viszont a tavalyi év egyik legjobb alkotását, az Aki bújtat jegyző Matt Bettinelli-Olpin–Tyler Gillett páros váltja, akik amúgy nagy rajongói a 2015-ben elhunyt Mester munkásságának.

sikoly-jelenet.jpg

A főhőst megformáló Neve Campbell már többször elárulta, hogy szívesen öltené magára újra Sidney Prescott szerepét, nemrég pedig már az új direktorokkal folytatott tárgyalásokról is nyilatkozott. Friss hír, hogy David Arquette is visszatér a produkcióba, de hasonló motivációiról nyilatkozott az első epizódban látható alakító Matthew Lillard is. (Mivel az ő karaktere már a nyitányban meghalt, kérdéses hogy térhetne vissza...)

mv5bzthmmtq5yzqtntq0ny00mmfjlwi2yzytztdhnzyyymzhmmyyxkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzqv1sy1000cr0014881000al.jpg

Egyelőre még az sem tisztázott, hogy remake, reboot, tehát az első rész felújítása, esetleg a későbbi epizódok figyelmen kívül hagyásával új széria építése vagy a négy rész folytatása készül-e Hollywoodban (egy reboot segíthetne Lillardnak), de a legvalószínűbbnek a folytatás tűnik. Valószínűleg 2021-ben debütál a film.

Boldog halálnapot! 3

Az utóbbi évek egyik legkreatívabb és legsikeresebb szériája volt a parodisztikus hangvételű Boldog halálnapot!, aminek az első része 5 millió dolláros költségvetés mellett 125 milliós bevételt hozott. A második epizódnak (kritikánkat itt olvashatjátok) sem kellett szégyenkeznie, ám az már jóval szerényebb profitot termelt, aminek fényében veszélybe került a folytatás.

Az első részben egy egyetemista lány napjai addig indultak újra, amíg le nem leplezte a rá vadászó gyilkost, tavaly pedig a maszkos figura, visszatérvén, már nemcsak a hősnőt, hanem a lány barátait is célba vette.

happy-death-day-2u-1.jpg

A főhőst hatalmas elánnal alakító Jessica Rothe (akinek példaképei egyébként a horror sikolykirálynői, Jamie Lee Curtis és Drew Barrymore) most újra kijelentette, hogy bízik a folytatás elkészültében. Elmondása szerint Christopher Landon rendező már tudja, hogy zárná le a trilógiát és Tree történetét.

mortetedaparabens11-750x380.jpg

Jason Blum producer idei nyilatkozata szerint, bár a második rész bevételei bevételei messze elmaradtak a várttól, továbbra is fennáll a harmadik epizód elkészítésének a lehetősége. Lát potenciált a fináléban, jóllehet egyelőre nem kezdett el dolgozni a filmen.

A két film előzetese:

Doktor Szöszi 3

Korábban idén márciusra tervezték az ezredforduló sikerfilmjének újrázását, most azonban még bőven korai fázisában járnak a film előkészületei. Az előző forgatókönyvíró páros helyére új duó érkezik: friss bejelentés szerint két komikus, Mindy Kaling (The Office) és Dan Goor (Városfejlesztési osztály) jegyzik a teljesen új szkriptet. A szőkékkel kapcsolatos sztereotípiákat megdöntő alkotás hősnőjét természetesen továbbra is Reese Witherspoon alakítja.

015a9834d126789431008b4670.jpg