Kérjük jelentkezz be!

[Filmajánló] Férjek és feleségek

Egy klasszikus történet szerelemről és házasságról. Woody Allen 90-es években készült filmjét ajánljuk ezúttal figyelmetekbe.

Woody Allen 1992-es filmje visszatér a rendező korábbi sikereinek helyszínére. Allen ismét Manhattanben forgatott, és középosztálybeli házaspárok kapcsolatában keresett választ kérdéseire. A Férjek és feleségek a legendás direktor egyik legérdekesebb munkája.

A történet szerint a középkorú írót és angol professzort, Gabe-t és a nejét, Judyt valósággal sokkolja a hír, hogy a legjobb barátaik elválnak egymástól. Az igazat megvallva már az ő házasságuk sem a régi. Miközben Jack és Sally vidáman élik szabad életüket, Gabe és Judy kapcsolata egyre siralmasabbá válik, végül ők is kezdenek új emberekkel ismerkedni. Gabe érdeklődését a kis tanítványa, Rain kelti fel, Jack a horoszkóp-őrült aerobic-oktatóval kavar, míg Judy és Sally felváltva randevúzik a jó képű szerkesztővel.

ferjek-es-felesegek.jpg

Allen ismét rendezőként, forgatókönyvíróként és főszereplőként is dolgozott filmen. Az alkotás a direktor olyan korai, nagy sikerű munkáinak hangulatát idézi, mint az Annie Hall vagy a Manhattan. A további főszerepekben Mia Farrow, Judy Davis és Sydney Pollack szintén felejthetetlen alakítást nyújtanak. A párkapcsolatok dinamikájának kérdése mindig jelen volt az életművében, azonban a Férjek és feleségekben érettebben, immár több válás után meséli el, a maga módján szívbe markoló történetet két értelmiségi házaspárról.  A filmben minden benne van, amit szeretünk Allen stílusában. Százszor idézett humoros dialógusok és egy keserédes befejezés, ami garantáltan mindenkinek az emlékezetében megmarad még hosszú napokon át. Woody Allen egyik utolsó klasszikus filmje, a Férjek és feleségek most elérhető az HBO GO műsorkínálatában.

Korábbi ajánlóink karantén idejére:

Támogass minket!