Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című filmje kétségtelenül a rendező életművének egyik csúcspontja. A 2014-es alkotás szereplőgárdájában szinte mindenki felbukkan, akivel a direktor valaha dolgozott, ez pedig a filmtörténetben majdnem, hogy példátlan sztárparádét eredményez. A főszerepben Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Tilda Swinton, Adrien Bordy, Willem Dafoe, Edward Norton, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman, Owen Wilson és még sokan mások.

A történet középpontjában Gustave H. a híres európai szálloda, a Grand Budapest Hotel legendás főportása áll. Az elegáns hotelben átlagosnak nemigen mondható vendégek fordulnak meg, arisztokraták, vénkisasszonyok és műkincstolvajok. A főportás összebarátkozik az egyszerű londinerrel, Zero Mustafával, és együtt keverednek bele az évszázad műkincsrablásába. Miközben a világ drámai módon kezd megváltozni körülöttük, a szálloda szinte minden vendége és dolgozója részese lesz az értékes kép utáni hajszának.

grand-budapest-hotel.jpg

A filmet akkor mutatták be, amikor Anderson népszerűsége a csúcson járt szerte a világon. A Grand Budapest Hotel premierjét ennek megfelelőlen óriási kritikai siker követte. A rendező stílusa ebben az alkotásban teljesedik ki, érezhető, hogy egy kiforrott művészi koncepció áll mögötte. A szimmetrikus képek, a színes látványvilág és a komikus figurák tökéletes egyvelege és összeforrottsága egy felejthetetlen filmélményt eredményez. A cselekmény a csúcsra járatja az „andersoni” történetmesélést, hiszen egy egyszerű, de a maga nemében egyedülálló történetet láthatunk, amely a szerethető karakterekkel kiegészülve elnyeri a néző szívét. Számtalanszor újranézhető filmről beszélünk, de aki esetleg még nem látta, vagy egyelőre nem ismeri Wes Anderson műveit, annak mindenképpen érdemes rászánnia egy estét, hiszen az HBO GO kínálatában most elérhető A Grand Budapest Hotel.

Korábbi ajánlóink a karantén idejére: