Életet mentett a GTAManapság roppant népszerű a Grand Theft Auto szériára fogni az elkövetett gyilkosságokat és más egyéb bűncselekményeket. Sokan azt hiszik, hogy az valamilyen mentesítő tényező minden bíróságon, ha a vádlottak padján elmondják: „Bíró úr, én mindent a csúnya, gonosz GTA-ban láttam, nem tehetek róla.” De most bebizonyosodott, hogy a Rockstar méltán népszerű és sikeres sorozata talán hasznos szerepet is betölthet a kiskorúak fejlődésében.

Életet mentett a GTAA napokban, egész pontosan augusztus 27.-én, 9 óra magasságában az öttagú Norris család az Illinois állambéli Diamondba tartott Jeep Grand Cherokee kocsijukkal. Azonban a jármű lecsúszott az útról, majd négy bukfenc után az oldalára landolva állt meg, a tető behorpadt, és az ablakok kitörtek. A 11 éves Audrey Plique (első képünkön) azonban megőrizve lélekjelenlétét kimászott a hátsó ablakon, majd a családtagjait is kihúzta a súlyosan sérült gépjárműből, plusz még az apja vérző sebét is ellátta.

A hősies tettet Karen Norris, a lány anyja azzal magyarázta, hogy a gyereke a GTA-kban látta, hogy ha a játékban a kocsi felborul, utána az könnyen felrobbanhat. (A kötözködős énemben felmerül a kérdés, hogy miként tudott a GTA akármelyik részével játszani egy 11 éves, mikor azt csak felnőttek vehetnék meg, illetve játszhatnának vele?)

„A Grand Theft Auto játékokból tanulta. Abban látta, hogy ha egy kocsi felborul, utána az könnyen felrobbanhat. Tudta, hogy ez velünk is megtörténhet.” - Karen Norris