• Három Dark Souls modder összeállt, hogy elkészítsék az első játék rajongói folytatását
  • Ez lesz a Nightfall
  • Ami közvetlen a Dark Souls befejezése után veszi fel a történet fonalát

Noha a Dark Souls már kilenc éve megjelent konzolokra, a körülötte kialakult kiterjedt és aktív rajongótábor a mai napig életben tartja a játékot. Nemrég pedig néhány modder még ennél is tovább ment, és bejelentették, hogy Nightfall címen rajongói folytatást készítenek a FromSoftware klasszikusához, ami lényegében egy teljes értékű program lesz a terveik szerint.

A projekt ötletgazdája és egyben vezetője az a Grimrukh néven futó modder, akinek már a Daughters of Ash és a Roguelike Souls modokat is köszönhettük, hozzá pedig Meowmaritus és a QuickSouls mod készítője, AinTunez, csatlakozott. A jelenlegi tervek szerint a Nightfall a Dark Souls The Dark Lord befejezését veszi majd alapul, főszereplője viszont nem a Chosen Undead lesz, és a sztorija sem fogja felülírni a későbbi Dark Souls játékok történetét, helyette inkább kibővíti a FromSoftware által megalkotott dark fantasy világot.

Ez azonban még nem minden, hiszen a Nightfall új pályákkal, új NPC-kkel és új ellenfelekkel érkezik majd, melyekből néhány apró részletet már meg is csodálhatunk a készítők Twitterén.