• Elindult a TippmixPro CS:GO Masters liga
  • Melyben hazánk nyolc legjobb CS:GO csapata csap össze minden héten
  • A mérkőzéseket az Esport1 közvetíti élőben

A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar E-sport Szövetség a TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál keretein belül bemutatták a TippmixPro CS:GO Masters ligát, ami hazánk első felelős CS:GO Bajnoksága 6 millió forint összdíjazással. A rendezvényen Magyarország nyolc legjobb CS:GO csapata csap össze minden héten, a verseny tisztaságáról pedig a Magyar E-Sport Szövetség független versenybírói, illetve az ESEA szerverei gondoskodnak.

csgo-0503.jpg

A TippmixPro CS:GO Masters alapszakasza május 3. és június 21. között kerül megrendezésre, a mérkőzések pedig oda-visszavágós rendszerben zajlanak majd. Az alapszakasz lezárulta után a négy legjobb együttes továbbjut a rájátszásba, ahol az elődöntőben egy BO3-as, a döntőben és a bronzmeccsen pedig egy BO5-ös széria vár rájuk. A TippmixPro CS:GO Masters mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből összeállított csapata közvetíti élőben.

biro-balazs-hunesz-elnok.jpg

“A magyar Counter-strike: Global Offensive rajongók bázisa a legnagyobb verseny hagyományokkal rendelkező közösség idehaza, ezért különös figyelemmel kísérjük a Magyar E-sport Szövetségben a CS:GO világát. A Szerencsejáték Zrt.-vel való stratégia együttműködésünk részeként örömmel vágtunk bele a TippmixPro CS:GO Masters versenyének szervezésébe, mely egyben szolgálja a kompetitív réteg megszólítását és azokat az edukációs célokat, amely a felelős játék tevékenység elterjesztésére irányul. Mindezért a tornán csak jogi személyiséggel rendelkező csapatok és kizárólag felnőtt korú versenyzők vehetnek részt. A ligában résztvevő csapatok a hazai legszigorúbb versenyszabályozás mellett és rendezett szerződéses környezetben vághattak neki a liga rendszerű alapszakasznak.” – tájékoztatott Biró Balázs a HUNESZ elnöke

„Az elmúlt több mint fél év eredményei azt mutatják, hogy a Szerencsejáték Zrt. jó döntést hozott az e-sport fogadás kínálatba emelésével. Jelenleg a 6. legnépszerűbb a közel 50 sportágat tartalmazó sportfogadási palettánkon, olyan klasszikus sportágakat megelőzve, mint röplabda vagy a vízilabda. Az összesen 14 különböző típusú e-sport játék közül a legnépszerűbb a FIFA és az NBA2K, de a CS:GO különböző típusú versenyeire és mérkőzéseire is sok fogadás érkezik” – nyilatkozta Németh Krisztián a Szerencsejáték Zrt. Odds központjának e-sport szakértője.

csgo-csapatlogok.png