• Peter Craig (The Batman) megírta a Gladiátor 2 forgatókönyvét
  • Joaquin Phoenix Commodus-ának unokaöccse, Lucius lesz a főhős
  • Hamarosan debütál A Gucci-ház, majd egy Napóleon-filmen dolgozik Ridley Scott
  • Utána kezdődhetnek a Gladiátor 2 munkálatai

A 83 éves Ridley Scott továbbra is elemében van. Az utolsó párbaj című történelmi eposza ugyan nem váltotta be a jegypénztáraknál a hozzá fűzött reményeket, hamarosan lehetősége akad a veterán rendezőnek a javításra. Adam Driver és Lady Gaga főszereplésével érkezik a XX. század leghírhedtebb családi gyilkosságát feldolgozó filmje. Scott azonban máris két új produkción, egy Napóleonra fókuszáló munkán (Kitbag) és a Gladiátor második részén dolgozik.

Jó hír a 2000-es fantasy rajongóinak, hogy Scott Deadline-nak adott friss nyilatkozatában közölte, elkészült a szkript. „Megírtuk. Van egy jó koncepciónk, logikus elképzelésünk, hogy hova szeretnénk kilyukadni. Nem csinálhatsz csak úgy egy újabb Gladiátor típusú filmet. Követned kell… Bőven akadnak elemek az első részben, amik feldobják a magas labdákat, hogy a folytatásban lecsaphassuk azokat” – nyilatkozta.

A Top Gun: Maverick és a The Batman szkriptjét is jegyző Peter Craig forgatókönyvén alapuló film főhőse Lucius lesz. Ő a Connie Nielsen alakította Lucilla fia és Joaquin Phoenix hatalomra éhes Commodus-ának unokaöccse, akit anyjával együtt Maximus mentett meg a római császártól az első részben. Ti megnézitek majd a Gladiátor 2-t?

gladiator-movie-russell-crowe.jpg(A kép forrása: Impreium Romanum)