• Rebel Moon címen sci-fi-westernt készít a Netflixre Zack Snyder
  • Egy galaxis széli kolónia veszélybe kerül
  • Titokzatos fiatal lány utazik a környező bolygókra segítségért
  • Főszerepben Sofia Boutella (Star Trek: Mindenen túl), Charlie Hunnam (Úriemberek), Djimon Hounsou (A galaxis őrzői), Bae Doona (Felhőatlasz) és Ray Fisher (A törvény nevében

Zack Snyder karrierje új lendületet vett tavaly. Miután elkészíthette saját olvasatát Az Igazság Ligájáról, elcsábította őt a Netflix. Az amerikai sajtó csak Snyderverse néven emlegeti A halottak hadseregével indult filmek sorát, ami hamarosan egy sci-fi franchise-zal bővülhet. A rendező eredetileg Star Wars filmnek szánt ötletéből a szolgáltató kínálatába készül grandiózus űreposz. Snyder közösségi oldalán jelentette be, hogy elkezdődött a Rebel Moon forgatása, amihez csatolt egy karakterfotót (rajta a Djimon Hounsou alakította Titus tábornok látható) és két képet a munkálatokról.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az eredeti Csillagok háborúja trilógia és az Akira Kuroszava A hét szamuráj című klasszikusától megihletett történet egy galaxis szélén élő békés kolónia harcát mutatja be, amikor a zsarnok Balisarius megtámadja őket. A kétségbeesett telepesek egy titokzatos múltú fiatal nőt küldenek a szomszédos bolygókra, hogy segítséget szerezzenek honvédő háborújukhoz.

Honsou karakteréről egyelőre nem tudni, hogy a jó vagy a rossz oldalán harcol-e. A főhősnőt Sofia Boutella (KingsmanStar Trek: Mindenen túl) alakítja. Illetve feltűnik a filmben Charlie Hunnam (Úriemberek), egy kardforgató bosszúálló szerepében Bae Doona (Felhőatlasz) és a Blood Axe nevű ellenálló harcost megformáló Ray Fisher (A törvény nevében).

Snyder korábban feltárt néhány mutatós koncepciós rajzot az ínyencek előtt, amiken a főbb karakterek és a cselekmény helyszínei láthatók. Akármilyen hatásfokkal sikerül majd átültetni a vászonra az előzetes vizuális elképzeléseit, a rajzokon világosan látszik, hogy a rendező ismét rá jellemző, markáns színvilágot álmodott.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Rebel Moon munkálatait követően a Planet of the Dead című akcióhorror és Ayn Rand The Fountainhead című regényének adaptációja szerepel Zack Snyder bakancslistáján, bár a művész beszélt korábban egy történelmi hűségre törekvő Artúr-feldolgozásról is.