Ellepik a zombik a Team Fortress 2-t

A Valve imádja az ünnepeket, így nem csoda, hogy a Team Fortress 2-ben is halloweenezhetünk egy kicsit. A játékban ma indult egy új event, mely november 8-ig tart, s melynek kulcsfigurája a cseppet sem szimpatikus, elátkozott varázsló, Merasmus -- bizony, ő nem más, mint a Soldier immár élőholt nemezise, aki a King of the Hill játékmód új pályájának összes irányítópontján elhelyezett egy vicces kis csapdát. Amikor a játékosok elfoglalják a területet, megperdül a sors kereke, és vagy valami jót szakaszt a nyakunkba, vagy valami szörnyen rosszat -- a Valve szerint imádni fogjuk az általuk kitalált marhaságok változatosságát, melyeket egyelőre persze jótékony homály fed.

Érdekesség továbbá, hogy a pályákra véletlenszerű varázslatok is potyognak, amiket elsütve szintén váratlan fordulatokat hozhatunk a véget nem érő bányaháborúban. Achievementből is jön két vadiúj -- egyet azért is kapunk, ha sikerül megölnünk Merasmust.

S hogy mi van a zombikkal? Nos, hála az ideiglenesen elérhető MvM küldetéseknek, immár nemcsak robotok, de húsevő élőholtak is megpróbálnak eltiporni és felfalni bennünket, rajtuk pedig még a Medic gyógysugara sem segíthet. Részletekért irány a hivatalos oldal.