• Sajtóértesülés szerint élőszereplős Eragon sorozatot készít a Disney+
  • A forgatókönyvfejlesztésben részt vesz a regényeket jegyző Christopher Paolini is
  • A történet főhőse a parasztfiúból lett sárkánylovas
  • Eragon és sárkánya, Saphira harcba száll a zsarnok Galbatorix királlyal

Élőszereplős Eragon sorozatot fejleszt a Disney+, értesült a Variety. A széria Christopher Paolini Az öröklési ciklus nevű négy epizódból álló regényfolyamának első kötetét, az Eragont adaptálja majd. Mi több, az amerikai portál úgy tudja, hogy a szerző társíróként részt vesz a munkálatokban – ő a 2006-ban szerény eredményt produkáló film stábjának nem volt tagja. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy a mindig jól értesült amerikai szaksajtó információt egyelőre nem erősítették meg az érintettek.

scale.jpg
(A 2006-os film posztere. A kép forrása: Disney Plus)

Az öröklési ciklus főhőse Eragon, az egyszerű parasztfiú, aki felfedez egy sárkánytojást. Miután kikelteti Saphirát, erős kötelék szövődik köztük. A címszereplő mentora, Brom segítségével sárkánylovasnak tanul, és tagja lesz az ősi rendnek, amiről sokáig azt gondolták, hogy a gonosz Galbatorix király kiirtotta. Eragon és Saphira felkerekedik, hogy felszabadítsa Alagaësia földjét a zsarnok uralkodó hatalma alól.

A könyvsorozat világszerte 41 millió példányban kelt el, a fantasy rajongók méltán várhatnak tehát mozgóképes adaptációra. Ennek jegyében kezdték használni tavaly az #EragonRemake hashtaget, ami úgy fest, végül meggyőzte a Disney vezetőit, hogy érdemes foglalkozni a produkcióval. Ti örülnétek egy élőszereplős sorozatnak? Kedvelitek az Eragont? Írjátok meg kommentben!