Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója:

A DayZ-ben hamar megtanulja az ember, hogy nem csak a zombiktól kell tartania, hanem a többi játékosoktól is, sőt inkább az utóbbi csoport jelenti a nagyobb veszélyt, hiszen fegyverrel a kezükben, éhesen és szomjasan nem sokat gondolkodnak azon, hogy végezzenek egy-egy elővigyázatlan túlélővel. Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének rendes emberek is a zombiapokalipszis után.

A hét videójának választott anyagban egy ilyen kalandorral ismerkedhetünk meg, aki tankkönyvbe illő módon rabolja ki embertársát, anélkül, hogy bárkinek is bántódása esne. Látjátok, vannak még úriemberek a túlélők között is.

Belegondoltatok már abba, hogy milyen lenne, ha a Call of Duty: Ghosts készítői szó szerint értelmezték volna a címet? Nem? Én sem, de a redminus emberei igen, akik igazi szellemekkel álmodták újra a játékot, japán, a cukiságtól már szinte csöpögő stíluselemekkel alaposan nyakon öntve azt.  

Ahányszor a Man at Arms csapata videojátékos témában készít valamilyen fegyvert, az, ha tetszik, hanem, itt, az Érdekességek rovatban is meg fog jelenni. Mivel pedig ezúttal a Falchion készült el a Fire Emblem: Awakeningből, kérdés sem merülhetett fel afelől, hogy itt a helye a videónak, még akkor is, ha errefelé sokan csak hírből hallottak a sorozatról, s annak 2013-ban megjelent részéről. Kardokat kovácsolni érdekes dolog!

Az ünnepi Steam Sale utolsó napjaiban akciós lett a You Need a Budget című pénzügyi program is, amivel kapcsolatban a Reddit egyik olvasója tökéletesen fején találta a szöget, mondván: ez olyan mintha, a dílered elvonóra akarna küldeni...

you-need-budget-steam-sale.png

A legtöbbünket persze annyira azért nem fenyeget a veszély, hogy minden pénzünket játékokra költjük, ám vannak olyanok, akiknél a programok halmozása szenvedéllyé vált. Az egyik ilyen gamer a PalmDesert nevet használja, s neki sikerült a Holiday Sale ideje alatt nagyjából 3000 dollárt elköltenie, megszerezve ezzel az ezres szintű Snow Globe 2013 kitűzőt. Emberünk egyébként 2087 játékot tudhat magáénak.

Ha valakit ez mindig is foglalkoztatott, így néz ki valamennyi Pokémon és annak evolúciója, mégpedig egymáshoz képest méretarányosan. A készítő DeviantArt oldalán a többi generáció tagjai is megtekinthetők.

pokemon.png