Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Ha nem játszottál még a GTA 5 multiplayer módjával, de mindenképpen szeretnéd megtudni, milyen élmény az, amikor többedmagaddal esel neki Los Santos városának és vonzáskörzetének, akkor gyakorlatilag elég megnézni a Jameserton videóját, amely mindösszesen 3 percben megmutat mindent, amit tudni érdemes e játékmódról. Íme:

A NASA tovább építi a játékvilággal kialakított kapcsolatát, ám ezúttal nem „csak” egy oktatóvideót készítenek GLaDOS közreműködésével, hanem valami kézzelfoghatóbb dolgot eszeltek ki. Ezen ötlet alapja a Kerbal Space Program, amihez az űrügynökség és a játék fejlesztőcsapata közösen egy kiegészítő csomagot fog készíteni.

A pakk az Asteroid Redirect Mission nevet kapta, s ebben az lesz a feladatunk, hogy megépítsünk egy űrhajót, azt bolygó körüli pályára állítsuk, majd pedig kiválasszunk egy aszteroidát, amit tanulmányozni kívánunk. Az amúgy sem könnyű játék tehát egy kifejezetten bonyolult misszióval bővült, de szerencsére kapunk új eszközöket a feladat teljesítésére. A Kerbal Space Program közel egy tucat új eszközt kap, valamint egy nagyobb üzemanyag-tartályt is használhatunk, hogy biztosan utolérhessük azt a fránya égitestet.

Az Asteroid Redirect Mission, ha minden igaz, hamarosan megjelenik, mégpedig a játék 0.24-es frissítésében.

kerbal-space-prigram-nasa.jpg

David Attenborough a leghíresebb természettudós, akinek számtalan remek dokumentumfilmet köszönhetünk, többek között az egyszerűen lenyűgöző Planet Earth sorozatot. Az úriembert nagyjából mindenki szereti, s ez gyakran ártatlan paródiába fordul -- úgy mint például most, ugyanis a Penal Cast YouTube csatorna elindította a Planet Rust sorozatát, ami sosem látott módon tárja elénk a túlélőszimulátor világát. Íme az első rész:

A The Onion legújabb riportjában rávilágított arra, hogy a gyerekek az átkozott játékok miatt már a saját barátaikat sem ismerik meg, például nem tudják a nevüket, hogy néznek ki, vagy hogy éppen milyen háziállatuk van, annyira lefoglalja őket a tévéképernyő.

Természetesen kamu az egész, a The Onion ugyanis pont olyan, mint mifelénk a Hírcsárda, vagyis humoros álhírek gyártásában jeleskednek, de abban nagyon. Ez is jól sikerült.

Miután zsinórban kétszer mutattam egy-egy, szinte lehetetlen GTA 5-mutatványt, úgy éreztem, nem szabad megtörni a sorozatot. Ezúttal azonban nem csak egy, hanem egy egész sor trükköt hoztam három perc terjedelemben.

Talán a legjobb Skyrim mod.

Európában és Ausztráliában is a cenzorok áldozatává vált a South Park: The Stick of Truth, de nem kell ám félteni a készítőket, helyénvaló módon reagáltak, mégpedig ezekkel a képekkel. 

south-park-the-stick-of-truth-europe-censor.jpg

south-park-the-stick-of-truth-australia-censor.jpg