Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója:

A múlt héten az XboxAhoy videója volt a hét legjobbja, s az a helyzet, hogy ezen a héten is ők szállították a legjobban összeállított és egyúttal legérdekesebb anyagot. A téma ezúttal rovatunk gyakori vendége, a Minecraft volt, a készítő Stuart Brown pedig alaposan utánanézett, hogy a játékipar mely szereplői útján jutottunk el idáig.

Mint minden játék esetében, úgy a League of Legends táborát is szépen fel lehet osztani különböző kategóriákra, úgymint profik, kezdők és kazuárok -- shockinfilms szerint azonban az alaptípusoknál jóval több osztályba sorolhatjuk azt a milliónyi embert, akik naponta a csatatérre lépnek. Te magadra ismersz valamelyikben?

Az Arrested Development és a Mass Effect összetalálkozott ebben a videóban.

A Facebook az év elején mindenkinek összeállította az oldalon töltött legjobb pillanatait összefoglaló videóját -- az ötlet jó volt, s népszerű is, így a fiktív rivális, a LifeInvader sem maradhatott ki a buliból. Alább meg is nézhetitek  Trevor Philips „Best of videóját.

„Shanundinak van egy téglatest alakul medencéje, melynek alapja 15-ször 10 méter, a magassága pedig 5 méter. Mekkora munka kell ahhoz, hogy a medencéből kipumpáljuk a vizet? Használd fel azt, hogy a víz sűrűsége 1000 kg/m3.” Ilyen és ehhez hasonló, Saints Row karakterekkel megbolondított dolgozattal találkozhattak egy amerikai iskola diákjai.

saints-row-matek.jpg

A VSauce3 házigazdája, Jake Roper most az Xbox One konzolt szedte darabokra, miközben apró érdekességeket árult el a gépről.

Csodálatos dolog megy éppen az interneten: a Twitch Plays Pokemon a teljes anarchia szimulációja, ebben ugyanis bárki, aki regisztrált a Twitchre, s becsatlakozik a Pokémon Red/Blue közvetítésébe, irányíthatja a játékot. Szimplán a chatbe be kell írni egy parancsot, és a játék ezt értelmezi, amennyire csak tudja. Nézzetek be ti is!