• Érkezik a hivatalos egér és billentyűzet támogatás Xbox-ra
  • Ennek alkalmazását a fejlesztőkre bízná a Microsoft

Tisztában vagyunk vele, hogy technikailag már most lehetséges egeret és billentyűzetet elfogadható látencia mellett használni konzolon az XIM 4 segítségével, csak hatvanezer forint kell hozzá. Nem csoda hát, hogy az Xbox játékosok egy része már jó ideje szeretne normális (értsd: natív és ingyenes) egér- és billentyűzet-támogatást a konzolon, annak fényében különösképpen, hogy most már nem egy cím támogatja a platformok közötti játék lehetőségét. Elég csak a Gears of War-t említeni, de biztosra vehetjük, hogy a jövőben további címekkel bővül majd a paletta, melyeknél előnyt jelenthet az egér és billentyűzet kombináció.

A Microsoft állítólag már egy ideje dolgozik a funkción, és állítólag hamarosan meg is érkezhet. Bár hivatalos bejelentés nincs, de talán éppen az Xbox One rajtja lesz a nagy nap. A PAX West során Mike Ybarra beszélt a fejlesztésről.

„Az egér és billentyűzet-támogatás garantáltan érkezik, de okosnak kell lennünk, hogy miként is hozzuk össze. Az elképzelés az, hogy végső soron a fejlesztőkre bízzuk. Amikor bevezetjük a funkciót, akkor felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ha kompetitív játékot készítenek, akkor gondolniuk kell a multiplayer közösségükre, és arra, hogy lehetőséget adjanak a játékosoknak megválasztani, hogy kik ellen szeretnének ringbe szállni: kontrolleresekkel, egeret és billentyűzetet használókkal, vagy bárkivel.”