A 2K Games Twitteren jelentette be a Turtle Rock Studios kooperatív űrvadász-játékát, az Evolve megjelenési dátumát. A vadászidény október 21-én kezdődik, PC-n, PS4-en és Xbox One-on egyaránt. Az előrendelők megkapják a Monster Expansion Packot, amiben fellelhetik a drága Savage Goliath szörnyet és egy másik, új, eddig nem leleplezett kollégáját.

Emellett egy újabb vadászcsapatot is bemutattak, az alanti képen pózolnak is nekünk egyet. Balról jobbra haladva ismerkedjetek meg Hyde-dal, Maggie-vel, Lazarusszal (a levegőben) és Buckettel, no és persze Daisyvel. Hát nem megnyerőek? Legalább annyira, mint az előző vadásznégyes.

Bucket, a Support

Bucket egy igazi kemény csávó, mármint szó szerint, hiszen egy jól páncélozott robot. Irányítható rakétákkal és őrágyúkkal biztosítja a jó vadászhangulatot, de ha úgy hozza a szükség, lazán elveszti a fejét. Az ugyanis egy drone. Mindemellett képes kifeszíteni egy álcázó mezőt, amit kiterjeszthet a közeli társaira is.

Hyde, az Assault

Hyde egy olyan figura, aki szerint a vadat csak tűzzel lehet megfelelően hajtani. Például biztos minden állat kiugrik a bozótból, ha rágyújtják az erdőt. A marcona fővadászúr ugyanis lángszóróval portyázik, ami ugyan komoly tűzerőt jelent, de mérsékelt hatótávolságot. Hogy a túlságosan közel kerülő szörnyek mégse kapják le a fejét, védőpajzs védi, ami pár másodpercig képes ellenállni az agyaraknak és karmoknak. Emellett azért felszerelte magát könnyebb fajta fegyverekkel is, így ha már minden kötél szakad, csak lekapja a hátáról Nagypapáját, a minigunt, vagy jól meghajigálja a vadat néhány mérgező gránáttal.

Maggie, a Trapper

Maggie a gyengébbik nem képviselője, szóval a vadászatban finom és nőies. Szigonyfegyvere a földhöz szögezi a prédát, majd a munkát a férfiakra hagyja, akik szabadon miszlikbe robbanthatják azt. De nem ez Maggie egyetlen különlegessége, van ugyanis egy kis kedvence, Daisy. Daisy jó űrtacskóhoz méltóan képes kiszagolni a vadat, szóval ha rá akarsz lelni a prédára, szaladj a kutyus után, aki ráadásul képes újjáéleszteni a vadászokat. Szóval senki nem mondhatja, hogy a vadászterületen nincs nőnek keresnivalója. 

Lazarus, a Medic

Lazarus nem olyan jó doktor, mint a korábban bemutatott Val, erőssége inkább a halottak feltámasztása, semmint az elhullás megelőzése. De ha fűbe harapsz, jobban is jársz, ha a jó doktor lehel beléd újra életet, nem pedig csapkodod a respawn gombot, mint stikkes nagyi a távirányítót a Barátok közt reklámszünetében. Lazarus ugyanis helyben visszahoz az életbe, míg a gomb segedelmével újra a leszállóhajón találod magad. A dokinak emellett van egy álcázója, amivel felderítést végezhet és támogathatja vadásztársait.

És hogy még mindig legyen vége az olvasnivalónak, bemutattak egy új pályát is. A Dam igazi játszótér, ahol többet fogunk függőlegesen közlekedni, mint vízszintesen, ugyanis egy sziklakanyonban van. A közlekedés „egyszerűségét” újratölthető jetpackek fogják biztosítani. Érdemes lesz nem elszeparálódni a társaktól, mert a prédán túl mindenféle vadon élő állatok várják nyálcsorgatva, hogy megcsócsálják az eltévedt vadászt. Ilyen állatka (vagy növényke?) lesz a megamouths, amely a vénusz légycsapójához hasonlóan várja lesben áldozatait.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!