• Még idén elrajtolhat az Apple Arcade szolgáltatás
  • Ez lényegében egy Netflixhez hasonló előfizetés lesz, csak játékokkal
  • Melyek a jelentések szerint megjelenésük után több hónapig exkluzívak lehetnek

Az Apple március vége felé lépett elő, és árulta el, mik a tervei a játékipar kapcsán. Az ekkor leleplezett Apple Arcade lényegében egy előfizetéses szolgáltatás lesz majd, melynek keretein belül egy egyelőre még nem tisztázott havidíj befizetése után száznál is több játékhoz férhetünk majd hozzá iPhone-ra, iPadra, Mac-re és Apple TV-re.

Nemrég pedig több, a projekthez igen közel álló személy is megszólalt, akik arról számoltak be, hogy az Apple rengeteg pénzt, összesen  nagyjából félmilliárd dollárt, költ a stúdiók és kiadók magához édesgetésére. A potenciális partnerek között olyan nevek vannak, mint a Disney, a SEGA vagy épp a Konami, de felbukkannak indie csapatok is, mint az Annapurna Interactive (What Remains of Edith Finch, Ashen) vagy a Klei Entertainment (Mark of the Ninja, Don’t Starve).

A hírek szerint az Apple végső soron megengedi majd, hogy az Apple Arcade-ben debütáló játékok megjelenjenek PC-re és konzolokra is, azonban a cég a megjelenés után pár hónapnyi exkluzivitást szeretne kiharcolni a saját platformjának.

apple-arcade-exkluzivitas-01.jpg