Írhatnám, hogy a nyáron a filmek és sorozatok is parkoló pályára álltak, nem csak a videojátékok, de ez nem így van, hiszen most özönlenek a nyári blockbusterek, ráadásul az őszi felhozatal marketingje is kezd felpörögni. Igaz, a Tomb Raidert csak 2018-ban láthatjuk, az Assassin’s Creed sikerével kapcsolatban pedig a készítőknek is vannak fenntartásai, de már most befutott néhány trailer, hírek a jövőre érkező képregény-filmekről, és persze a sorozatok sem csendesedtek el. Lássuk, mi történt a filmvilágban.

Filmek

Állítólag X Weapon lesz a harmadik önálló Wolverine-film címe, aminek forgatása már javában tart. Emellett Simon Kinberg, az X-men franchise felelőse elárulta, hogy a Deadpool 2-nek Logan harmadik eljövetele után állnak neki, aztán, ha minden összejön, akkor tavasszal végre nekiveselkednek a Gambit-mozinak is, aminek állítása szerint nagyszerű forgatókönyve van.

Daniel Radcliffe lassan teljesen kitör Harry Potter skatulyájából. A Swiss Army Man fingós hullája után az Imperiumban neonácik közé beépülő FBI ügynököt fog alakítani. Érdekes azonban, hogy a Lionsgate nem viszi ki fesztiválokra az elsőfilmes Daniel Ragussis művét, hanem augusztus 19-én korlátozottan moziba küldi, egyúttal az internetre is kiteszi.

Steven Paul, a Ghost in the Shell egyik producere szerint nem leszünk csalódottak Scarlett Johanssonnel kapcsolatban. Bár nem japán, mivel a filmben csak „őrnagyként” fognak hivatkozni rá, és a Kusanagi név nem hangzik el, ebből nem lesz gond (ez aztán a penge logika…). Ráadásul szerinte a film nem is fókuszálhat egyetlen népre, a Ghost in the Shell ugyanis egy nemzetközi történet – így ők is több nemzet színészét szedték össze. Igyekeztek tisztelettel bánni az eredeti mangával, de azért új ötletek is lesznek benne.

ghost-in-the-shell-1.jpg

ghost-in-the-shell-2.jpg

Steven Spielberg és Peter Jackson közös filmet készít. Ennyit mondott el Spielberg, de a pletykák szerint valami kisebb projekt lesz, talán a Gátrobbantók remake-je.

Danny McBride elárulta, hogy ő fogja az Alien: Covenantban a címszereplő kolonizációs űrhajó pilótáját alakítani. Elmondása szerint valódi díszletekben, szörnynek öltözött emberek elől menekültek, szóval nem kell attól félnünk, hogy túlzásba viszik a CGI-t. Egyik alkalommal az egész díszlet mozgott – ekkor vették fel a jelenetet, amiben a Covenant viharba kerül. Azt is megtudhattuk tőle, hogy Ridley Scott egyszerre négy kamerával rögzíti a jeleneteket, és mindössze két-három alkalommal veszi fel azokat, így igencsak felkészültnek kell lennie a színészeknek és persze, az egész stábnak.

És ha már Alien: Covenant, íme egy videó, amin egy xenomorf (vagy legalábbis, annak tűnik) keze készül.

Bryan Cranston csak azután volt hajlandó szerepet vállalni a Power Rangers című filmben, hogy elolvasta a forgatókönyvet. Merthogy nevetségesnek és ostobának találta a sorozatot, így félt attól, hogy a film sem lesz más. Aztán rájött, hogy ez legalább annyira különbözik az alapműtől, mint a Nolan-féle Batman-filmek a tévésorozattól.

A John Cho által megformált Hikaru Sulu meleg lesz a jövő héten bemutatásra kerülő Star Trek: Mindenen túl című filmben. Chónak tetszett az ötlet, hogy a filmben ennek nem lesz kihangsúlyozott szerepe, ugyanakkor a karakter eredeti megformálója, George Takei – aki valóban homoszexuális – már nem lelkesedett annyira az ötletért, mert szerinte ez szembemegy a Star Trek megalkotója, Gene Roddenberry elképzeléseivel. Ugyanis elmondása szerint ők anno, az eredeti sorozat forgatásakor tisztázták egymás közt, hogy Sulu heteroszexuális. Simon Pegg – aki nem csak Scotty-t alakítja a filmben, de ő az egyik írója is – szerint viszont Roddenberry csak azért dönthetett így, mert akkoriban a közönség még nem volt felkészülve egy homoszexuális karakterre (elnézve a reakciókat, ez még ma is áll). A szintén meleg Zachary Quinto kiállt a Pegg döntése mellett.

A tény az, hogy Sulu szexuális beállítottsága sosem derült fény az eredeti történetben, se a sorozatban, se a filmekben nem volt barátnője. Szóval ilyen téren semminek nem megy szembe az új film. A dologba az sem kavar be, hogy az eredeti idővonalon Sulunak van egy lánya, Demora (a Star Trek: Nemzedékek elején szerepel, ő az Enterprise B kormányosa), hiszen sosem derült ki a filmekből, kitől van vagy kivel neveli (egy regény szerint egy futó kapcsolatból származik). Demora amúgy az új filmben is megjelenik, akit Sulu egy másik férfival nevel.

Két kép érkezett a The Dark Tower New York-i forgatásáról. Az elsőn Matthew McConaughey látható, aki a film főgonoszát, a feketébe öltözött férfit, azaz Walter Padicket alakítja. A másodikon a főhőst, Roland Deschaint megformáló Idris Elba néz morcosan.

matthew-mcconaughey-dark-tower.jpg

idris-elba-dark-tower.jpg

Magyar premierek július 14-én:

  • Harc a szabadságért
  • Életem NAGY szerelme
  • Jégkorszak: A nagy bumm
  • A hegedűtanár
  • Emlékezz!
  • Az én csontsovány nővérem

Sorozatok

Új trailerrel jelentkezett a Stranger Things, a Netflix július 15-én megjelenő misztikus sorozata, amelyben egy anya (Winona Ryder) váratlanul eltűnt kisfiát keresi, s eközben titkos kormánykísérletekbe és természetfeletti eseményekbe botlik. A nyolcrészes sorozat olyan klasszikusok előtt szeretne tisztelegni, mint az X-akták és a Twin Peaks.

Tom Felton (Harry Potter) szerepet kapott a Flash – A Villámban. Ő fogja alakítani Julian Dornt, egy nyomozót, aki nem bízik meg Barry Allenben.

Trailerrel jelentkezett az Ash vs. Evil Dead második évada. A vérengzés októberben folytatódik.

Az utolsó két Amerika kapitányt (és a következő két Bosszúállókat) megrendező Joe és Anthony Russo kapta meg a lehetőséget, hogy tető alá hozza az 1979-es film, A harcosok sorozatváltozatát. A film a címszereplő New York-i bandáról szólt, és valószínűleg a sorozat is ezt a vonalat követi majd.

A Trónok harca hetedik évadának forgatását később kezdik, hogy téliesebb időszakban vehessék fel a jeleneteket – hiszen a tél már megérkezett Westerosba. Ez viszont azt is jelenti, hogy talán a premier sem a megszokott időszakban lesz.