A héten megnéztük a Jason Bourne-t, és láthattuk, milyen lenne a Justice League, ha a Fallout 4 világában játszódna. Emellett úgy tűnik, Jessica Chastain is szerepet kap a Division-filmben, és talán az Uncharted-filmből is lesz valami, hiszen új írót kértek fel a forgatókönyv megírására. Plusz beköszönt egy halom trailer a DC-sorozatok világából, találkozhatunk néhány régi ismerőssel is, mint például a tapló télapóval és Power kapitánnyal, és persze ezúttal is megannyi hírrel várunk benneteket. Lássuk, mi történt a filmvilágban.

Filmek

Rövid teasert kapott a Tapló télapó 2, amely november 23-án kerül a mozik vásznára. Az előző részből visszatér Billy Bob Thornton, viszont a rendező személye új lesz, méghozzá Mark Waters (Bajos csajok).

Alden Ehrenreich állítólag három Star Wars-filmre írt alá szerződés, ami azt jelenti, hogy legalább ennyiszer öltheti magára Han Solo ikonikus mellényét. Persze ez nem jelent automatikusan három Solo-filmet, lehet csupán biztosíték a jövőre nézve, illetve az ifjú Han más Star Wars-produkciókban is megjelenhet, mint ahogy újabban a Marvel-filmeknél is szokás ide-oda mozgatni a szereplőket.

Teaserrel jelentkezett a T2 is, ami ez esetben nem a Terminator 2-t, hanem a Tranispotting 2-t jelöli, ami 2017. február 10-én kerül a mozikba, és visszatér benne az eredeti film alkotógárdájának apraja-nagyja. Ezt hangsúlyozza a rövidke videó is.

Michael Fassbender szerint az Alien: Covenant igazán félelmetes film lesz, ijesztőbb, mint amilyen a Prometheus volt, de legalább olyan nagy ívű.

James Cameronnak újra sikerült nagyot mondania. A Comic Conon egyszerűen közölte, hogy szerinte az Alien3 nagy baromság volt, Nyuszi és Hicks megölését egyenesen a rajongók szembeköpésének nevezte. Ám ezért nem jó barátját, David Finchert hibáztatja, hiszen neki az volt az első filmje, amit úgy vett át forgatás közben, erős stúdiónyomás nehezedett rá és a kismilliószor átírt forgatókönyv sem volt éppen tip-top. Eztán kifejtette, hogy szerinte Neill Blomkamp Alien 5-forgatókönyve nagyon erős, akár már holnap elkezdhetné forgatni.

Érdemes tudni, hogy Cameron mindig is utálta az Alien3-at, amiért megölték benne az ő általa kitalált karaktereket, így nem csoda, hogy oda meg vissza van egy olyan forgatókönyvért, ami ignorálja azt – bár megjegyzem, Nyuszi és Hicks halála fele annyira sem szembeköpése a rajongóknak, mint az, hogy ignorálnak két filmet a szériából. (Eleve, miért szembeköpés karakterek megölése?) Na meg azt se feledjük, hogy tavaly meg a Terminator Genisystől volt elájulva. Valami olyasmit talált mondani, hogy az az igazi folytatása a Terminator 2-nek…

És ha már Cameron csicsergett, az Avatar-folytatásokról sem hallgatott. Elmondása szerint eredendően trilógiát tervezett, de aztán ő és mások is annyiszor átírták a sztorit, hogy végül a második rész két darabra szakadt. Ennek persze a stúdió örült, hiszen bár több pénzt kell beleölniük, többet is kereshetnek. Cameron egyszerre szeretné leforgatni mind a négy epizódot, és évenként bemutatni azokat, bár jelenleg a premierdátumok mást mutatnak: 2018, 2020, 2022 és 2023, ezek vannak most bekarikázva a naptárban. Bár elég sűrűn toligálják a filmeket ahhoz, hogy ezeket se vegyük biztosra.

Január 19-én tér vissza a mozikba Xander Cage a xXx harmadik részében, amelynek alcíme nemes egyszerűséggel annyi, hogy Return of Xander Cage. A Paramount feje valószínűleg már nem fő a film sikere miatt, csak a trailert több mint 100 millióan látták a Youtube és a Facebook összesített adatai szerint. Persze nyilván nem fog mindenki elmenni rá, de meglepő lenne, ha a mozi elhasalna.

Luc Bessonnak 450 ezer eurót kell fizetnie John Carpenternek, ugyanis a bíróság a 68 éves rendezőnek adott igazat a plágiumperben. Carpenter azzal fordult a bírósághoz, hogy a 2012-es Besson-film, a Lockout a ’81-es Menekülés New Yorkból című moziból lopott. A dologban már a kezdetektől fogva volt valami, hiszen rengeteg kritika rávilágított arra, mennyi hasonlóság van a két mű között. Nos, ezt a bíró is látta, hosszan fel is sorolta őket, majd Carpenter javára döntött.

Trailert kapott a Matt Damon főszereplésével készült The Great Wall, amelyből kiderül, hogy a kínai nagy falat nem azért építették, hogy távol tartsák a huncut hun hordát. Nem, azt a 7200 kilométeres erődítményrendszert biza szörnyek ellen emelték, amit most a kínai seregnek meg is kéne állítania.

Tíz év után új filmet rendez Mel Gibbson, és a Hacksaw Ridge az első trailer alapján nem lesz rossz film, hiszen már az alapkoncepciója is szokatlan. Az igaz történetet feldolgozó mozi egy olyan katonáról szól, aki megtagadva az erőszakot fegyver nélkül vonult háborúba. Emiatt persze bajtársai nem igazán bíznak meg benne, legalábbis addig, amíg többük életét meg nem menti. Doss közlegény szerepét Andrew Garfield öltötte magára, de a filmben feltűnik Teresa Palmer, Sam Worthington, Vince Vaughn és Hugo Weaving is.

Nem kerül mozikba a Beavatott-sorozat negyedik filmje, az Ascendant, ehelyett a televízióban mutatják be, ami egy spin-off tévésorozatot vezetne fel.

Új előzetest kapott a Lángelmék, amely két évvel a forgatás befejezte és a forgalmazó csődje után szeptember 30-án kerülhet a mozikba.

Magyar premierek augusztus 4-én:

  • A kis kedvencek titkos élete
  • Suicide Squad: Öngyilkos osztag

Sorozatok

Immár hivatalos: a Trónok harca nyolcadik évadával befejeződik a sorozat. A hírt Casey Bloys, az HBO programigazgatója közölte. Azt is elárulta, hogy még nincs véglegesítve az epizódszám, így egyáltalán nem biztos, hogy hat részből fog állni a szezon, valamint azt is elismerte, hogy nincs ellenükre egy spin-off, de erről egyelőre még nem folynak tárgyalások, hiszen az alkotók még elfoglaltak.

Befutott a Flash – A Villám október 4-én debütáló harmadik évadának előzetese, amiben Barry-nek szembe kell néznie az előző szezon végén elkövetett tetteinek következményeivel.

Maradva a DC vonalon, itt A zöld íjász ötödik évadának trailere is, amely október 5-én tér vissza a tévék képernyőjére. A trailer főleg az újoncokra koncentrál, de az új főgonoszt, Prometheust is bemutatja, aki a készítők elmondása szerint eltér majd képregényes verziójától. Továbbá az is kiderült, hogy a sorozat 100. epizódja crossover rész lesz.

És még mindig kicsit a DC-nél maradva, bemutatták a Supergirlbe beugró Supermant, akit Tyler Hoechlin (Teen Wolf – Farkasbőrben) formál majd meg az október 10-én debütáló második évadban, immár a CW égisze alatt.

supergirl-superman.jpg

Előzetessel rukkoltak elő a Szívek szállodája folytatásához, amely négy, kilencven perces epizóddal debütál november 25-én a Netflixen.

Ash húga, Cheryl Williams (Ellen Sandweiss) feltűnik az Ash vs Evil Dead második évadban, de Bruce Campbell szerint a rajongók ki fognak akadni az epizódon, amiben megjelenik, ugyanis nagyon hasonlítani fog a Gonosz halottban látottakra. Emellett A sötétség seregére is lesz utalás.

Martin Freeman (Sherlock, a Hobbit-trilógia) új sorozata, a Startup sem úszta meg trailer nélkül.

Ez ugyan nem mai darab, de mivel kisgyerek korom óta rajongója vagyok az eredeti sorozatnak, a Power kapitány és a jövő katonáinak, így nem bírom ki, hogy ne osszam meg a sorozat rebootjának, a Phoenix Risingnak a teaserét, amiben az eredeti Jonathan Powert alakító Tim Dunigan látható, mint az öreg Stuart Power (illetve később ő lesz Mentor). Sajnos a minőség enyhén szólva is trének tűnik, de nem szabad elfelejteni, hogy a sorozatot még nem forgatják, ez inkább afféle koncepció teaser.

És egy poszter is járt mellé:

captain-power-phoenix-rising.jpg