Ez Vegas!A team most nagy ugrásra készül, hiszen egy ízig-vérig új generációs játékot készítenek, ráadásul felvállaltan a modernkori GTA sikereit meglovagolva, sok új ötlettel, ám hasonló erőszakos, nyers felhangokkal. A This is Vegas nevében hordozza lényegét: a Bűn Városában kell vitézkednünk, egy teljesen nyílt, végtelen szabadságfokú, de persze sztorimódot is tartalmazó külső nézetes akciócímben. A történet szerint egy Preston Boyer nevű idióta milliomos családbarát várossá, amolyan Disneylanddé akarja változtatni Vegast, ezért aztán hősünk azt a feladatot kapja, hogy állítsa helyre a világ egyensúlyát. Ez persze nem lesz egyszerű dolog: megérkezésünkkor mindössze 50 dollár lapul a zsebünkben, így fokozatosan érhetjük csak el célunkat: szerencsejátékokkal, autóversenyekkel, kisstílű bűnözéssel, bunyóval, csajozással, no meg kapcsolatépítéssel kell egyre nagyobb vagyonra szert tenni. Ahogy haladunk előre utunkon, úgy nyílnak meg előttünk az újabb lehetőségek, az addig bezárt ajtók, és mind jobb kérókba cuccolhatunk be, mind jobb verdákat tolhatunk a fenekünk alá. Ráadásul a városban négy, a francia kártya színeiről elnevezett érdekcsoport működik, és mindegyikük bizalmát ki kell érdemelnünk ahhoz, hogy minden elérhetővé váljon számunkra.

A szerencsejátékok közül három mókát próbálhatunk ki: a nyerőautomatákat, a pókert és a black jacket. A szimuláció teljes lesz: a kaszinó látogatói közül sokan megállnak nézni, hogy ügyködünk, mások csatlakoznak hozzánk; a kamera egy váll fölötti nézetből mutatja az asztalt és környezetünket. Külön érdekesség, hogy némi csalásra is lesz lehetőségünk: egy spéci napszemüveget felrakva és egy cinkelt paklit használva a lapokon jelek tűnnek fel, melyek két-három értéket jelenthetnek, tehát nem tuti tippek, de mindenképp segítségek. Jó azonban tudni, hogy a teremfelügyelő számára minden szemüveghasználat után egyre gyanúsabbak leszünk, és végül lebukhatunk; ilyenkor, ha szerencsénk van, a hely kidobói csak kivágnak az utcára minket, ha nincs, akár az életünkre is törhetnek...

Ez Vegas!Csatázni leginkább az ökleinkkel fogunk, bár hozzájuthatunk lőfegyverekhez is, ezek használata leginkább a Stranglehold-beli rendszerre hajaz, ám a találatok inkább komikusak lesznek mint realisztikusak, egyfajta karikírozása lesz ez az erőszaknak (nyilván a kiadó az ESRB cenzorainál próbál meg némi engedményt kicsikarni ezzel...). A verekedésben mindenféle kombók, blokkolások, elkapások, és speciális befejező mozdulatok állnak rendelkezésünkre. Az autóvezetés az arcade és a szimuláció elegye lesz, melyet a Havok kelt életre; mint említettem, a játék elején még csak gyengébb vasakhoz jutunk, a jobb gépek később válnak elérhetővé. Lesz, amit jutalmul kapunk, de persze lophatunk is magunknak, és lesz saját garázsunk is, mint a GTA-ban. Hasonlóan a Rockstar sikercíméhez, gyűjtögethetünk majd a városban szétszórt cuccokat, elvállalhatunk különféle mellékküldetéseket, minijátékokat (például beállhatunk chippendale-fiúnak...), prostikkal hetyeghetünk, és így tovább.

A megvalósítás látványos, a srácok úgy ahogy van, lemodellezték Vegast, ám a nyilvánvaló jogi problémák miatt az ismert épületeket áttervezték és átnevezték, a szerencsejátékok fővárosának egyfajta karikatúráját nyújtva. Bár ez egy egyszemélyes akciócím, nem lesz online funkciók híján: feliratkozhatunk toplistákra, sőt, a fejlesztők később bajnokságokat is terveznek. Érdekes ötlet, hogy szerte a városban látunk majd épülőfélben lévő objektumokat; ezek mindegyikéhez hónapról hónapra egy-egy letölthető extra tartalomként juthatunk majd hozzá - amint telepítettük a csomagot, az adott épület máris „elkészül”, és felfedezhetjük, bejárhatjuk, ami új lehetőségekhez, mókákhoz juttathat minket.

Ahogy említettem, a Surreal és a Midway felvállalja a nyilvánvaló koppintást a GTA-szériáról, de ezt a magam részéről nem bánom, ha jól sikerül a cucc, örömmel fogadom. Megjelenés a tervek szerint az idei év végén, PS3, X360 és a PC platformokra (a mellékelt, hivatalos képek sajnos sokat nem árulnak el, ugyanis az exkluzivitást az IGN kapta meg, csak ők közölhettek egyelőre játékképeket a cuccból, de amint ez lejár, természetesen mi is bővítjük a galériát...)