• A Capcom frissítette a Platinum Titles listáját
  • Erre azok a játékok kerülnek fel, amiből 1 milliónál többet adott el
  • A lista első tíz helyén főleg a Monster Hunter és a Resident Evil osztozkodik

A Capcom meglehetősen régi cég, hiszen közel negyven évvel ezelőtt, 1979 egy szép májusi napján alapították. Szóval nem csoda, hogy több mint száz játékkal bírnak, és eme tömegből 94 darab azzal büszkélkedhet, hogy több mint egymillió példányban kelt el. Ezeket a programokat a Capcom a Platinum Titles listán tartja számon, amit nemrég frissített.

Az élen a Monster Hunter: World áll, amiből majdnem kétszer annyit adtak el (14,9 milliót), mint a második helyen trónoló Resident Evil 5-ből (7,6 millió). A harmadik és a negyedik helyezet is a zombis horrorjáték-sorozaté, ezeket ugyanis a hatodik (7,4 millió) és a hetedik rész foglalta el. Az utóbbinak már csak azért is jár a pacsi, mert több évnyi hátránnyal van, a maga szerény 7 millió eladott példányával viszont már jócskán megközelített két ifjabb testvérét.

Az ötödik helyet egy ’92-es klasszikus, a Street Fighter 2 uralja 6,3 millió eladott darabbal, a hatodik helyre pedig a Resident Evil 2 remake-je kúszott fel 5,8 millióval, a hetedik helyre kényszerítve az eredeti, 4,96 millió példányban elkelt Resident Evil 2-t. A top 10 utolsó három helyét a Monster Hunter Freedom 3 (4,9 millió), a Monster Hunter Generations (4,3 millió) és a Monster Hunter 4 Ultimate (4,2 millió) foglalja el.

A teljes, 94 tételből álló listát ide kattintva nézhetitek meg.