• Shang-Chi és a Free Guy érdekli leginkább a magyar nézőket
  • De népszerű itthon a Miután elbuktunk és a Csernus doktorékról szóló Toxikoma is

A nemzetközi trend gyakran rányomja bélyegét a magyar mozis statisztikákra is. Ennek jegyében a filmvilág aktuálisan két legsikeresebb produkciója, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája, illetve a Free Guy a hazai mozilátogatók körében is különösen népszerű. Akadnak azonban meglepetések a nézettségi listán (az adatok forrása: Filmforgalmazók Egyesülete).

mv5bngninzlmzmytzdg2oc00zgi2ltg1zgetmzm5mmvjyti1zmq2xkeyxkfqcgdeqxvynjczote0mzmv1dd.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

Enyhe visszaesés mutatkozik csupán a friss Marvel-film hétvégi nézettségében. Ezúttal 12.500-an voltak kíváncsiak a grandiózus szuperhős történetre, összesen pedig már több mint 135.000-en látták azt. A pénz nyelvére lefordítva közel 231 millió Forintot gyűjtött eddig a produkció hazánkban.

  • A film főhőse a gyerekkorától harcosnak nevelt Shang-Chi, aki azonban felnőve szakít a családi örökséggel és San Fransiscoba utazik, hogy normális életet élhessen. A Tíz Gyűrű nevű maffiaszervezet viszont megtalálja őt, élén a Mandarinnal, vagyis a férfi apjával. A filmben A hihetetlen Hulkból ismert Förtelem is felbukkan. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Free Guy

Augusztus közepe óta fut, ehhez képest továbbra is az élmezőnyben tanyázik a Ryan Reynolds főszereplésével készült romantikus sci-fi-vígjáték. A negyedik legkelendőbb alkotás volt hétvégén a magyar mozikban. 225 ezren ültek be eddig Shawn Levy (Éjszaka a múzeumbanStranger Thingsrendezésére, ami 372 milliós jegybevételt eredményezett.

  • Guy egyszerű NPC, aki programhiba folytán átlagos banki alkalmazottból valódi főhőssé válik. Saját módszereivel tesz igazságot a világban, sőt egy gamer lány avatárjába is beleszeret, amikor a játék tulajdonosa hajtóvadászatot indít ellene. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

screen-shot-2021-08-02-at-12-31-29-pm-1627921980.jpg
(A kép forrása: Men's Health)

További sikerek

Meglehetősen izmos számokat produkál a botrányos Miután-széria harmadik epizódja, 73 ezren látták eddig a filmet, valamint a Csernus doktor és Szabó Győző „küzdelmét” feldolgozó Toxikoma. Utóbbira 64 ezren váltottak jegyet az utóbbi hetekben.

  • Minden korábbinál nagyobb próbatétel elé kerülnek a Josephine Langford és Hero Fiennes Tiffin alakította fiatalok, miután a lány elköltözik, majd kínos titokra derül fény barátja családjával kapcsolatban. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.
  • A Szabó Győző önéletrajzi könyvén alapuló filmben a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) feszül egymásnak, majd válik baráttá.

Premier filmek

Nem tudtak átütő sikert elérni a frissen debütált külföldi filmek. Az Álomnagyi 2 3500-as nézőszáma talán annyira nem meglepő, az általunk is méltatott Éjszaka a házban című horror 5000-es látogatottsága viszont alulmúlja a várakozásokat.

  • A film özvegy hősnője kutatni kezd nemrég öngyilkosságba menekülő férje emlékei közt, és borzasztó igazságra lel: egy párhuzamos univerzum képe rajzolódik ki előtte, benne saját maga és otthona hasonmásával. Beth egyre kétségbeesettebb módon keresi a válaszokat, miközben barátai őrültnek hiszik őt. A filmről írt méltató kritikánkat itt olvashatjátok.

6061.jpg
(A kép forrása: Port)

Jó hír viszont, hogy a hazai nézettségi versenyben sikerült öt közé kerülnie Enyedi Ildikó új rendezésének. A feleségem történetére majdnem 8 ezren voltak kíváncsiak.

  • A Füst Milán azonos című, több mint húsz nyelvre lefordított regényét adaptáló A feleségem története a féltékenység és a férfi-nő kapcsolatok természetét mutatja be. A rendező Enyedi Ildikó (Testről és lélekről).

Ti milyen filmeket néztetek mostanában moziban?