• Március 24-én debütál a Halo sorozat a Paramount+ műsorán
  • Paul Schreiber szerint a főhős személyiségének feltárása lehet a széria egyetlen célja
  • Ezért láthatjuk majd Master Chief arcát
  • A megfelelő időjárási körülmények miatt nyáron kezdődik a második évad forgatása

Mint minden forradalmi lépés, Master Chief arcának felfedése is megosztotta a Halo rajongókat. A főhőst alakító Pablo Schreiber nemrég maga kelt a sorozat védelmére, jóllehet szabadkozásra semmi szükség, hiszen a közönség feszült figyelemmel várja a Paramount Plus műsorán holnap után debütáló széria nyitányát.

A főnök, az Awake és az Amerikai fater alkotóinak élőszereplős sorozata a XXVI. században játszódik, amikor az emberiséget az idegen Covenant fenyegeti. Dr. Halsey genetikai kísérletekkel megerősített szuperkatonákat állít hadba az idegenek ellen, akik John-117 vezetésével a Spartans (Spártaiak) nevű alakulatba tömörülnek. A produkció hivatalos leírása szerint a fantáziadús jövőképek és a kötelező akciójelenetek mellett személyes drámai történetszálat is követhetünk majd. Érdekesség, hogy Cortana hangját az MI programot a játékokban is életre keltő Jen Taylor kölcsönzi.

A premier apropóján adott interjút Schreiber a Collidernek, amiből többek közt kiderül, hogy mindenképp nyáron kezdik a második évad forgatását, ugyanis megfelelő időjárási körülmények szükségesek az új szezon rögzítéséhez. A negyvenhárom éves színész megnyugtatta a nézőket, hogy a két tehetséges kaszkadőre segítségével rögzített különösen veszélyes szituációkat leszámítva minden pillanatban ő látható Master Chief jelmeze alatt.

A beszélgetés során visszatértek a sisak ominózus levételére, ami megtöri a játék szigorú vonalvezetését. Schreiber azonban úgy véli, az egyetlen ok, amiért érdemes Master Chiefről sorozatot készíteni, hogy felfedjék személyiségét és kiderüljön, hogyan született meg az ikonikus karakter. Úgy véli, manapság egyébként is aktuális téma a háború katonákra gyakorolt hatásának boncolgatása.

mv5botdkymi5ntqtzda1zc00zgi3lthkndetzdy2nmnjzwm4yzhhxkeyxkfqcfgdeqxvymtmzmdg0mtq2v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

„Találkozunk egy emberségétől elszakadt figurával, aki nem ismeri saját érzelmeit, sőt még gyerekkori emlékei sincsenek. Azok akkor törnek elő, amikor kapcsolatba lép egy tárggyal. Elkezdi felfejteni saját személyes történetét. Az egy dolog, hogy miként kommunikál az emberekkel, hiszen ő szuperkatona és az emberiség utolsó reménye. Vállára veszi a világot, pedig él benne egy ember is, aki az évad haladtával elkezdi felfedezni magát. Elválik ehhez a félelmetes, saját ijesztő emberségéhez való viszonya attól, hogyan tekint a világra abban a hatalmas fém-műanyag maskarában” – magyarázta. Nektek tetszik a sorozat koncepciója?