• A Warner nyilvános bocsánatkérést követel Millertől és szakszerű segítségnyújtást szánna neki
  • Ellenkező esetben nélküle tartják meg a The Flash kampányát vagy akár be sem mutatják a filmet
  • Miller több karaktert alakít és szinte minden jelenetben szerepel, így pótforgatás nem lehetséges
  • Egy 200 millió dolláros film leselejtezése példátlan lépés volna Hollywoodban

Ezra Miller széles körben sikeres felnövéstörténetek, például az Egy különc srác feljegyzései és a Beszélnünk kell Kevinről főszereplőjeként robbant be a köztudatba 2010-es évek elején. Hamar megkapta a lehetőséget, hogy klasszikus hollywoodi franchise, a DCEU részeként építse tovább karrierjét, sőt az új Harry Potter filmek stábjába is beválogatták. Sorozatos botrányai és apró-cseprő bűncselekményei miatt – Hawaii-on nemrég letartóztatták, a héten pedig betöréses lopással vádolták meg a szökésben lévő színészt – egyre nagyobb nyomás alá kerül a Warner és a DC, hogy szerződést bontsanak huszonkilenc éves ügyfelükkel.

Ezért ragaszkodnak Millerhez

A stúdió eddig a vezetőségben vélhetően meghúzódó belső konfliktusok ellenére kitartott Miller mellett, aminek feltehetően két oka van. Egyrészt súlyos pénzveszteséggel járnia a jövő nyáron bemutatni tervezett The Flash törlése, másfelől a Warner a következő évtizedet erős DC filmekre és ikonikus szuperhős-színészekre szeretné alapozni. Belső információk szerint három válságforgatókönyvvel készültek a tengerentúlon, aszerint, hogy alakul Miller állapota.

ezra-miller-kevin-900x506.jpg
(A kép forrása: Giant Freakin Robot)

Az optimista forgatókönyv

A Warner bízik a színész édesanyjának hatékony közreműködésében, aki szakszerű segítségnyújtást keres fiának. A legoptimistább forgatókönyv szerint Miller hazatér vermonti farmjukra, majd nyilvánosan bocsánatot kér viselkedéséért és elmagyarázza, miért voltak helytelenek tettei. Ebben az esetben a filmet bemutatják moziban és talán utóbbi is megtarthatja Flash karakterét.

A negatív forgatókönyv

Rosszabb esetben Miller nem vesz részt a reklámkampányban és a sajtókörúton, sőt több szerepet nem is kap a DC-től, de bemutatják a The Flash-t. Ez még mindig sokkal kívánatosabb megoldás volna a stúdió számára, mintha egyenesen a kukába vágnák a produkciót. Pótforgatás nem lehetséges, hiszen a főszereplő több karaktert is alakít és majd minden jelenetben szerepel. „200 millió dolláros film leselejtezése példátlan lépés lenne” – jegyzi meg a THR publicistája.