• Kenneth Branagh Agatha Christie Hallowe'en Party című 1969-es regényét adaptálja legközelebb
  • Hercule Poirot halloweeni partira érkezik egy hírhedt kísértetjárta palotába
  • Ahol a szeánsz alkalmával valakit meggyilkolnak
  • Főszerepben Branagh Tina Fey, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly és Riccardo Scamarico

Kenneth Branagh az év elején még Miss Marple és Poirot mozis találkozását tervezgette, a friss hírek szerint azonban egyelőre marad a belga nyomozó saját filmjeinél. Noha a 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen és a februárban debütált Halál a Níluson egyaránt sok kritikát kapott, az első rész átütő és a folytatás viszonylagos sikere – 90 milliós gyártási költségei mellé 137 millió dollárt hozott a konyhára a járvány idején – ajtót nyitott a harmadik epizódnak. A rendező-főszereplő ezúttal kevésbé ismert Agatha Christie regényt, az 1969-es Hallowe'en Partyt adaptálja majd.

A stáb

A Haunting in Venice címen bejelentett produkcióra Branagh ismét illusztris színészgárdát igazolt. Már aláírt a filmre Tina Fey, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly és Riccardo Scamarico, de ismerve a hollywoodi gyakorlatot, később talán további neves színészek csatlakoznak még a stábhoz. Novemberben kezdődik a forgatás, a mozibemutató 2023-ban várható.

poirot.jpg
(A kép forrása: Coming Soon)

A történet

A történet a II. világháború után játszódik, Velencében. Hercule Poirot halloweeni partira érkezik egy hírhedt kísértetjárta palotába, ahol a szeánsz alkalmával valakit meggyilkolnak. A nyomozó, ha már ott van, azonnal nekilát az ügy szálainak felgöngyölítéséhez.

Krimi reneszánsz

Mostanában gyakran emlegetünk krimi reneszánszt. A Poirot széria mellett elég csak a Tőrbe ejtve sorozatra, az Amszterdamra, a nemrég mozikba került Ecc, pecc, ki lehetsz? című Agatha Christie-paródiára vagy a Netflixen nagy sikerrel debütált Enola Holmes-ra gondolni.