• Október 27-én debütál az Amerika egyik legborzalmasabb ügyét feltáró Amszterdam
  • Három barát gyilkosság szemtanújává, sőt gyanúsítottá válik
  • Főszerepben Christian Bale, Margot Robbie és John David Washington

A krimik reneszánszát éljük. Csütörtökön debütál mozikban Sam Rockwell Agatha Christie paródiája, a napokban napvilágot látott egy jelenet a Tőrbe ejtve második részéből, illetve az Enola Holmes 2 előzetese, ma pedig közzétették az Amszterdam magyar kedvcsinálóját is. Az 1930-as évek Amszterdamjában játszódó bűnügyi opuszt felvezető montázs sötét bűntényt, társadalomkritikus üzenetet, könnyed poénokat és néhány kemény vágású gengsztert ígér. Szimbolikus módon a hippi korszak egyik himnusza, a Ten Years After I'd Love to Change the Worldje szól a képek alatt.

mv5bmzq2m2nhmzityzrins00owfmlwjjnmqtyzfkmtmymdkxztq2xkeyxkfqcgdeqxvymtuzmtg2odkzv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Az október 27-én debütáló film középpontjában három évtizedes barátságot ápoló különc áll. Christian Bale félszemű orvosa, az öntudatos Margot Robbie és a John David Washington megformálta fekete ügyvéd gyilkosság szemtanúivá válnak. A furcsa triónak a „rosszfiúkkal” és a rendfenntartó erőkkel egyaránt meggyűlik a baja. Csak együtt tisztázhatják nevüket.

David O. Russell (Amerikai botrányThe Fighter – A harcosNapos oldal) rendező kezei alatt parádés színészgárda állt össze. A fenti hármas mellett Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Rami Malek, Robert De Niro és Taylor Swift alakítják a főbb szereplőket.