Fable 2 - 9/10A Fable 2 végre megkapta az első "hivatalos" értékelését, igaz könnyen felmerülhet az elfogultság vádja, hiszen nem más, mint a játék főtervezője értékelte 9/10-re a saját munkáját.

„Én tízből kilenc pontot adnék. Ez a legjobb és legtökéletesebb játék, amin eddig dolgoztam. A grafika csodálatos, a kezelőfelület fantasztikus. Ez egy szerepjáték, de hol a sok sz*r gomb? Nem kellene az egész képernyőt telepakolni térképekkel és hasonlókkal? Mi nem csinálunk ilyet.”-- mondta Molyneux arra a kérdésre, hogy sikerült-e olyannak elkészíteni a Fable 2-t, mint amilyennek eredetileg megálmodta.

„Az RPG a legkomplexebb játékstílus, de számomra az a tény, hogy a karakterem olyanná válhat, amilyenné én akarom, és hogy az különbözik a tiédtől, nos, szerintem ez az egyik legkirályabb játékstílus.”

Kíváncsi vagyok, hogy mitől nem 10/10 Molyneux alkotása, de szerintem már nem akart nagyképű lenni. Hamarosan úgyis kifog derülni, hogy ez az értékelése megállja-e a helyét, hiszen a Lionheadtől Van Tilburgh elárulta, hogy már csak napok, talán órák kellenek, hogy a Fable 2 aranylemezre kerüljön.

„Már csak egy-két bug tart vissza attól, hogy bearanyozódjuk.”

Mellesleg a már lezárult Penny Arcade Expo első két napján a játékosok kipróbálhatták a szinte kész játékot. Van Tilburgh szerint a játékosok 97%-a meg volt elégedve, az ő szavaival élve ”nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk.”