A feladat elég egyszerű: le kell fotóztatnunk magunkat valami ötletes, szokatlan pózban, és ezt a képet elküldeni e-mailben a kiírásban szereplő címre. A kiválasztott képek a játékban nyüzsgő polgárok házának falait fogják díszíteni (mondjuk, ha nem kapunk értesítést arról, hol találjuk a beválogatott fotónkat, bele fog telni kis időbe, mire rábukkanunk, persze az örömünk is nagyobb lesz).

Az említett feltételt tekintve idézem a hivatalos szöveget: „Gondolj a régi, művészi vagy királyi portrékra, vagy épp a Mona Lisára! Öltözz fel régi vagy modern hősnek, menj ki a szabadba, lőj le egy szarvast (nem ajánljuk), vagy csak vágd magad pózba egy tábortűz előtt. Még jobb, ha eközben egy, az eredeti Fable-ben szerepelt gesztust is bemutatsz.”

Ennyi tehát a feladat, tessék kreatívnak lenni, megnézni az első részt a gesztusok tekintetében (ezek voltak ugyebár azok a mozdulatok, melyeket egy gombnyomásra hősünk eljátszott), elővenni nagypapa/nagymama ruháit, és alkotni. Az idő viszont elég kevés, hiszen június 4-ig el kell küldeni az alkotásokat. Csííííz!

Fable 2: legyél benne a játékban!