• A Microsoft elkaszálta a Lionheadet még tavaly
  • Vele úszott a Fable sorozat is
  • Azóta sokan beszéltek a folytatás lehetőségéről

Tavaly márciusban a Microsoft bezárta a Lionhead Studiost, melyne a Fable séa Black&White játékokat is köszönhetjük. A lépéssel együtt járt a még készülőfélben levő Fable Legends fejlesztése, és ugyan egy kártyajáték, a Fable Fortune napilágot látott, afölött már nem az eredeti csapat bábáskodott. A kérdés csak az, hogy visszatérhet-e valaha a Microsoft szerepjátéka?

“A Fable közel áll a szívemhez” - nyilatkozta Loftis - “Valójában ez az egyik oka, hogy Angliába költöztem, így tudtam együtt dolgozni a csapattal a Fable 2-n. A Fable Fortune nemrég jelent meg, de nem mondhatok semmit arról, hogy kezdünk-e valamit a sorozattal vagy sem, de ha egyszer lehetőségem adódna, hogy visszatérjek Albionba...”

Persze ezek mindaddig csak üres szavak, míg nem történik valami érdemleges, mindenesetre Loftis szerepe külcsfontosságú lehet a játék életre keltésében, ráadásul nem csak ő látná szívesen. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy hosszú időre pihenőpályára küldték a sorozatot. A Fable Legends nagyon ambíciózus volt, talán túlságosan is, a tervek szerint free-to-play formában megjelenő játék tíz éven keresztül kapta volna a frissítéseket, de erre végül nem kerülhetett sor, ahogy a megjelenésre sem.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!