A Fallout 4 egyik legmókásabb része, hogy immár településeket is felhúzhatunk az atomtámadás sújtotta pusztaságban. Persze nem mindenki fogadta lelkesen a lehetőséget, volt, aki egyszerűen nem érzett affinitást vagy tehetséget a városépítéshez, mások feleslegesnek tartották, de sokan jól szórakoztak vele.

Nos, most van egy jó hírünk azoknak, aki szeretnék megosztani apokaliptikus világvárosukat, és azoknak, akiknek kell egy város, csak nem tudnak vagy akarnak különösebben foglalkozni a felépítésével. Elkészült a Transfer Settlements rajongói modifikáció, amiben egy, a mod telepítése után a tatyónkban megtalálható holotape segítségével szkennelhetjük városunkat, és az így elkészült tervrajzot átadhatjuk barátainknak, vagy feltölthetjük akárhová – egen, egy külön fájlban menti el, ezt lehet továbbadni.

A Transfer Settlements modot a Nexusmodsról lehet letölteni, ott olvasható a részletes telepítési és használati útmutató is. Érdemes odafigyelve átnyálazni, mert a jelenleg béta fázisban leledző modifikációban azért nem éppen egykattintásos móka ez.