Néhány hete már felbukkant az interneten néhány információ  a New Vegast illetően, ám már akkor sejteni lehetett, hogy csak egy jó képzelettel megáldott rajongó hordta össze a  "első kézből" származó részleteket. A játékot kiadó Bethesda mély hallgatásba burkolózott a pletykákkal kapcsolatban, ám február negyedikén megleptek minket egy hangulatos videóval, amelyből ugyan sok nem derül ki, de legalább már elérkeztünk a kiadás azon szakaszába, mikor elkezdenek csordogálni az információk az új epizódról. Éppen ezért döntöttünk most úgy, hogy összeszedjük nektek a legtöbb hivatalos infót, sőt, még egy kis találgatásba is bocsátkoznánk a folytatást illetően.

Mikor és mire jelenik meg a New Vegas?
Az első és legfontosabb kérdésre a teaser videó és a hivatalos oldal adja meg a választ. A New Vegas már idén a boltok polcaira kerül, méghozzá az őszi hónapok folyamán. A PC Guru csapatának tippje szerint az új Fallout a nagy sikerű előző rész két éves évfordulóján, azaz valamikor október első hetében érkezik majd, és a PC-s társadalomnak sem kell aggódnia, hiszen az Xbox 360 és a PS3 mellett a Windows rendszerekre is elérhető lesz a program.

Kik a fejlesztők? Megint a Bethesda, vagy valaki más?
A Fallout 3-at ugyan a Bethesda házon belül készítette, de a folytatást már külsősökre bízták, méghozzá az Obsidian Entertainment nevű gárdára. A meglehetősen fiatal csapat eddig olyan játékokat tett le az asztalra, mint a KOTOR II: Sith Lords, a Neverwinter Nights 2 és kiegészítői, illetve jelenleg az Alpha Protocol és a New Vegas programokon dolgoznak. A listából jól látszik, hogy a srácok otthon vannak a szerepjátékokban, és az ős-Falloutosoknak külön jó hír, hogy a csapatban számos egykori Black Isle alkalmazott is dolgozik, tehát olyan emberek, akik részt vettek a kultikus Fallout 1-2 készítésében is.

Milyen játékmódokra számíthatunk?
Egy tutifix információ van ezzel kapcsolatban, méghozzá az, hogy nem lesz multiplayer, ami annyit tesz, hogy a fejlesztőcsapat minden energiáját (a Fallout hagyományaihoz híven) az egyjátékos kampányba fekteti, azaz ismét érdekes és szövevényes történetet kapunk majd a folytatásban.

Hol játszódik majd a játék?
Akárcsak a Fallout 3, a New Vegas is egy behatárolt területen játszódik majd, ezúttal sem fogunk annyit vándorolni, mint az első két részben. A játék helyszínéül az egykori Nevada állam szolgál, melynek a középpontjában a New Vegas névre hallgató hatalmas város áll -- feltehetően az, ami az egykori Las Vegasból megmaradt az atomtámadások után.

A játék a Fallout 3 közvetlen folytatása?
Fix, hogy nem. Az egyetlen kapocs a két játék között, hogy ugyanabban az univerzumban játszódnak, de komoly szálak nem fűzik majd egymáshoz a két játékot, így nagy valószínűséggel nem találkozunk majd a harmadik részből ismerős szereplőkkel. Persze -- a fejlesztőket ismerve -- easter egg jellegű dolgokra ezúttal is számíthatunk majd. Amit biztosan tudunk, hogy ismét egy olyan karaktert fogunk alakítani, aki egy korábban zárt óvóhelyből (Vault) lép ki a napvilágra, és először szembesül az atomháború utáni világgal...

Az első két részhez lesz köze a játéknak?
Ez már egy sokkal érdekesebb kérdés, és megválaszolni is nehezebb. Hajlunk afelé, hogy az első két rész és a New Vegas között sokkal nagyobb lesz a kapcsolat, mint a New Vegas és a Fallout 3 között. Következtetjük mindezt abból, hogy a régi fejlesztők is dolgoznak a játékon, továbbá ilyen szempontból a teaser már sokkal beszédesebb, ugyanis a videó végén a páncélos, világító piros szemű figura egy zászló mellett áll, amin a New California Republic logója és felirata látható. Ez azért érdekes információ, mert ez az új "állam" a Fallout második részében igen komoly szerepet játszott, szóval a részletek arra utalnak, hogy a New Vegas valamilyen formában az ős-Falloutok folytatása lesz...

Tudunk még valamit?
Sajnos jelen pillanatban ez az összes információ, amit a programról tudni lehet. A játékmenetet illetően biztos, hogy ismét FPS-nézetre számíthatunk, de másról egyelőre nem tudni. Annyi bizonyos, hogy ha kiderül valami friss infó a programról, azt a PC Guru biztos, hogy közölni fogja veletek!

(A képek természetesen a Fallout 3-ból származnak)