Karl May úgy írta meg Winnettou és sápadtarcú testvéreinek történetét, hogy be sem szagolt a Vadnyugatra, bár rebesgetik, hogy 1908-ban New York államban azért rótt egy kisebb vargabetűt. A lengyel Techlandnél is valami hasonló gondolat végén juthattak arra a következtetésre, hogy az FPS-műfajban méltatlanul hanyagolt western ágon próbálkozzanak, egy olyan országból, ahol ennek a kultúrkörnek nincsenek gyökerei. A végeredmény őket igazolta, a Call of Juarez a spagettiwesternek egyik legszebben kivitelezett példánya lett. A 2009 elején megjelenő prequel, a Call of Juarez: Bound in Blood, amely az előzményeket taglalta, talán jobban megragadt a köztudatban, így most arra buzdítanék mindenkit, aki csak cseppnyi késztetést is érez, hogy Ray és Thomas sorsának kiteljesedését megismerje, hogy kattintson a telepítés gombra…

A játéknak a meglehetősen szaftos egyjátékos élmény mellett komoly multis vonzata is van. A törvény őrei és a banditák (kasztokra lebontva) próbálhatnak borsot törni egymás orra alá, hagyományos, és western-életérzésbe átcsapó módokban, például a robberyben, amely pénzeszsákok (CTF-re hajazva) eltulajdonításáról szól, vagy a Goldrush-ban, ahol pedig a Deathmatch-et egészítették ki aranygyűjtögetős motívummal.

Call of JuarezCall of JuarezCall of Juarez

A játék gépigénye: A minimális gépigény a maga idejében horrorisztikus volt, de ma már a PIV 2,2GHz, 512MB RAM, és a Shader 3.0-s videokártya (minimum GeF6600, vagy ATI R9800) nem igazán rettenthet vissza senkit. A játék egyébként csont nélkül futott Vistán, és Windows7-en is. A játékhoz 2007-ben kijött az Enhancement Pack, ami egy jókora adag vizuális tuning, Dx10-es elemekkel dúsítva, bár ennek még mindig ára van, egyrészt a betöltési idő jóval hosszabb a pályák elején, másrészt a gépigényt is jelentősen megdobja.

Multiplayer: A játék telepítő kódja (a DVD korongon, illetve a magazin 11. oldalán) egyben univerzális multiplayer-kód is, így bárki bátran belevághat az online küzdelmekbe.

Játékverzió:  A DVD-mellékleten a játék legutolsó, 1.1.1.0-ás verziója található meg, tehát a megjelenéskor tapasztalt hibák a Gurus verzióban már kiküszöbölésre kerültek.

Call of Juarez ajánlóvideó: