Az Xbox One eddig csak fekete színben tárult elénk, ami érthető, hiszen a fekete szín mindenhez passzol, a nappaliban pedig egy szolid doboz jobban beleolvad a környezetbe, mint valami, ami hivalkodó színekkel vonja magára a figyelmet. Ugyanakkor mindez nem zárja ki annak lehetőségét, hogy más külsővel is megjelenjen a Microsoft üdvöskéje -- mondjuk fehérben.

A cég még hivatalosan nem jelentette be, hogy a megjelenés után lesz fehér Xbox One, de jó okunk van azt feltételezni, hogy igen, hiszen a gyártó a dolgozóinak egy ilyen, meglehetősen pofás konzolt ad munkájuk elismeréseképpen. Az elegáns kivitel mellé egy év Xbox Live Gold tagság, exkluzív achievement, és az az összes first party, vagyis belső fejlesztésű játék jár, mindez ingyen azoknak, akik idén július 12-i dátummal a cég teljes munkaidős állományának tagjai, és azok is maradnak a konzol megjelenéséig.

A képről egyébként tudni kell, hogy nincs formálisan megerősítve, de tekintve, hogy a Microsoft a múltban ajándékozott már értékes telefont és táblagépet is a dolgozóinak (2010-ben 90 ezer embernek adtak WP7 telefont, 2012-ben pedig ugyanannyi embernek táblagépet, vagy opcionálisan asztali PC-t), egyáltalán nem tűnik képtelenségnek egy fehér Xbox One extrákkal.

Fehér Xbox One a Microsoft dolgozóinak