Kicsit olyan, mintha az EA-nál nem tudnák, mit akarnak… Vagy szándékosan kábítanak minket. Augusztusban Patrick Soderlund, az EA Studios alelnöke azt mondta a remasterrel kapcsolatban, hogy „aktívan foglalkozunk a kérdéssel, és követni fogjuk azok példáját, akik sikeresen vették az akadályt.” Ez reménnyel kecsegtetett, remélhettük, hogy elkészül egy Mass Effect-trilógia remaster Xbox One-ra és PS4-re, na meg talán PC-re.

Most az ügyvezető igazgató, Peter Moore azt találta nyilatkozni az IGN-nek, hogy ők nem is foglalkoznak a remaster gondolatával, helyette a jövőre fókuszálnak. Szerinte erre akkor vetemednek a kiadók, ha már kifogytak az ötletekből.

„Olyan cég vagyunk, ami a jövőre figyel. Egyszer elgondolkodtam a remasteren, de rájöttem, hogy mi nem ezt csináljuk. Hihetetlenül tehetséges fejlesztőink vannak szerte a világban, akik új IP-k fejlesztésére, új élményekre, élő szolgáltatásokra koncentrálnak.” (Ja, Mass Effect: Andromeda, Star Wars: Battlefront 2, Titanfall 2, Battlefield 1… micsoda újdonságok. Ráadásul, ezt a mondatot háromszor mondta el az interjú alatt, mint aki begyakorolta… – by Dzséjt)

Moore a Mass Effetc-trilógiára külön is kitért, hiszen mégis csak ez foglalkoztatja a legjobban az embereket az EA felhozatalából. Szerinte össze tudnának hozni egy remastert belőle, és könnyű pénz lenne. Viszont, az egyrészt már a múlté, másrészt, itt van a Mass Effect: Andromeda, amiről semmivel sem akarják elterelni a figyelmet. Ráadásul, olyan csapatuk sincs, aki éppen ne foglalkozna valamivel és ráérne remastert gyártani.

Szóval, nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz felújított Mass Effect-trilógia, legalábbis a közeljövőben, hiszen az a múlt része, ők meg új dolgokat csinálnak. Meg folytatják a régieket. Meg rebootolnak. De mindenképpen az újdonságra koncentrálnak.