• Mank címszereplője a legendás hollywoodi filmkészítő, Herman J. Mankiewicz
  • Főszerepben Gary Oldman és Amanda Seyfried
  • Premier december 4-én a Netflixen

Noha a Mindhunter az évtized egyik legsikeresebb szériája lett, már hat éve, a 2014-es Holtodiglan (Gone Girl) óta nem rendezett nagyjátékfilmet David Fincher (bár a Z világháború 2-őt a munkálatok közben fújták le). A Hetedik és a Harcosok klubja direktora ezúttal húsz éve dédelgetett – még apjával közösen írt – filmtervét valósíthatta meg.

manknetflix2020.png

A fekete-fehér nyersanyagra rögzített Mank a legendás hollywoodi filmkészítő, Herman J. Mankiewicz életének egy szeletét dolgozza fel, aki olyan produkciók fölött bábáskodott, mint például a Technicolor-technikát elterjesztő Óz, a csodák csodája, a Marilyn Monroe-val és Jane Russell-lel felálló Szőkék előnyben, illetve Orson Welles Oscar-díjas Aranypolgárja.

Mankiewiczet Gary Oldman, a másik főszereplőt, a korabeli színészóriás Marion Davies karakterét pedig Amanda Seyfried alakítja (utóbbi a szemléletes példán keresztül mutatta be Fincher perfekcionista rendezői módszereit). December 4-én debütál a Mank a Netflixen. Teasere után most megérkezett a hosszú előzetes is, amit alább magyar felirattal láthattok.