• A Square Enix a Legacy of Kain feltámasztásán gondolkodik
  • Független fejlesztőknek szerveznék ki a munkát

Könnyen lehet, hogy hamvaiból főnixmadárként támadhat fel a Legacy of Kain, a kilencvenes egyik meghatározó játéksorozata. A játék és annak univerzuma az utóbbi időben eléggé hányattatott sorsot tudhat maga mögött, készült vona egy Legacy of Kain: Dead Sun, melyet 2015-ben kaszáltak el; és egy Nosgoth című MMO, mely egy év béta után, ugyancsak 2015-ben jutott erre a sorsra. Sőt, előtte szám szerint további tíz projekt is hasonló sorsra jutott, akár remaster, akár új rész, akár reboot lett volna.

Phil Elliot, a Square Enix közösségi- és a független fejlesztőkért felelős igazgatója csiripelte a kérdést, “Mi lenne, ha a Legacy of Kain IP-t licencét elérhetővé tennénk független fejlesztők számára?” majd a pozitív fogadtatás és érdeklődés nyomán hozzátette “A Fear Effecttel már megtettük”.

Persze ez koránt sem ér fel egy hivatalos bejelentéssel, de az, hogy ezt a Square Enix egyik fejese hinti el, ráadásul pont azon részleg vezetője, melynek rálátása van a licenc “kiszervezésére” némi reményre adhat okot – pláne, hogy a Fear Effectnek még az idén meg kell jelennie.

legacy-of-kain-raziel-concept.jpg

Ti örülnétek, ha folytatódnának Kain és/vagy Raziel kalandjai?