A Duke Nukem: Mass Destruction című szerepjátékon dolgozó Interceptor Entertainment vezérigazgatója, Frederik Schreiber Twitteren erősítette meg, hogy csapata felvásárolta a Duke Nukem-játékokkal híressé vált 3D Realms stúdiót.

Hogy miért? Egyszerű: a 3D Realmsnek még mindig van némi köze a Duke Nukem licenchez, mivel pedig az Interceptor most perben áll a Gearboxszal egy még be sem jelentett játék miatt, talán fel tudják használni a nevet a maguk védelmére. Fontos tudni azonban, hogy a 3D Realms nem igazi cég, hanem csak egy cégér, ami alatt pár Apogee dolgozó külön projekteken dolgozott. Az Apogee, ami a 3D Realms hivatalos neve és anyacége, nem került az Interceptorhoz, azaz a korábbi franchise-ok tulajdonjoga jórészt más csapatok és cégek kezében van. Ez pedig a jövőben újabb perekhez vezethet.

És hogy mégis mi az a Duke Nukem: Mass Destruction? Nos, egy érdekesnek tűnő, izometrikus nézetet használó akció-RPG, ami viszont lehet, hogy sosem fog megjelenni, mert a Gearbox csapata igencsak morcos a dolog miatt. A Duke Nukem: Mass Destruction részletekért katt.