• Jól rajtolt a FIFA 18
  • Fizikai eladások terén viszont gyengébben teljesít elődjénél
  • A FIFA 17 keddi nyitása és a digitális vásárlás erősödése járult hozzá ehhez

Jól rajtolt a FIFA 18, még ha PC-n volt is egy kisebb bökkenő vele, amit szerencsére az EA villámsebességgel hárított el. Ugyanakkor úgy tűnik, némiképpen, egész pontosabban 25%-kal gyengébben teljesít a fizikai kiadványok piacán, mint elődje, a FIFA 17. Legalábbis ez derült ki a Chart-Track elemzéséből.

Jobb, ha elkezd aggódni az EA? Nem valószínű, hiszen ezt a számot több dolog is befolyásolja. Először is, a FIFA 18 pénteken rajtolt, a FIFA 17 kedden, így utóbbinak hárommal több napból állt az „első hét”. Emellett a vásárlók évről évre egyre jobban preferálják a digitális vásárlást, ami már az olyan mainstream termékeken is észrevehető, mint a Call of Duty vagy éppen a FIFA.

Amúgy a FIFA 18 a legnépszerűbb az első héten PS4-en volt, az eladott példányok mintegy 60%-ka erre kelt el. A FIFA 17 esetében ez még 53% volt. Az eladások 3%-a az Xbox 360, a Nintendo Switch és a PS3, a maradék pedig a PC és az Xbox One között oszlik el.

Az e heti brit eladási lista második és harmadik helyezettje a Destiny 2 és a Forza Horizon 3, míg a negyedik helyet az NBA 2K18 foglalta el, az ötödiken pedig a lista állandó tagja, a GTA 5 ül.

Brit eladási lista

  1. FIFA 18
  2. Destiny 2
  3. Forza Horizon 3
  4. NBA 2K18
  5. GTA5
  6. Crash Bandicoot
  7. Project Cars 2
  8. Uncharted: Lost Legacy
  9. Lego Worlds
  10. Mario Kart 8 Deluxe