• Percek alatt elkapkodták előrendelésben a Final Fantasy XV Ultimate Collector's Edition példányait
  • A 270 dolláros csomagból mindössze 30.000 darab készült
  • Az eBay-en már háromszoros áron kínálják a csomagokat
  • A Square Enix új példányok gyártását fontolgatja, de a kapzsi felhasználóknak is a körmére néz

A múlt héten jelentette be a Square Enix a vára várt Final Fantasy XV megjelenési dátumát egy Los Angeles-i rendezvényen, mellyel egy időben aktiválódott a játék előrendelési lehetősége is. A legnagyobb érdeklődésre a sima Day One, és a 90 dolláros Deluxe Edition mellett természetesen a 270 dollárt kóstáló Ultimate Collector's Edition iránt mutatkozott, és nem csak annak tartalma (fémtokos játék, keményborítóval ellátott művészeti album, a The Brotherhood anime és a Final Fantasy: Kingslaive film lemezes változata, in-game cuccok, Noctis szobrocska) miatt, hanem azért is, mert mindössze 30.000 példány készült belőle.

ffxv-ultimate.jpg

Nem csoda hát, hogy percek alatt elkapkodták az összes csomagot az Ultimate Collector's Edition változatból, melyek példányai természetesen azonnal felbukkantak az eBay-en és hasonló aukciós oldalakon, méghozzá igencsak borsos áron, hiszen némelyiket majdnem háromszoros összegért, 650-700 dollárért kínálják megvételre a kapzsi felhasználók.

Bár nem emiatt, de úgy tűnik, hogy a Square Enix elgondolkodik azon, hogy még több Ultimate Collector's Edition csomagot hozzon forgalomba, a játék direktora, Hajime Tabata szerint ugyanis rengeteg csalódott üzenetet kapnak az előrendelésről lemaradt rajongóktól. A szakember a játék japán Twitter-oldalán köszönte meg a játékosoknak a támogatást, elárulva, hogy az ingyenes Platinum Demót a framerate problémák ellenére is elképesztően sokan töltötték le, majd rátért a korlátozott példányszámban gyártott változat kérdésére is.

„Az Ultimate Collector’s Edition rendelkezésre álló egységei egy szempillantás alatt elkeltek az előrendelés indulását követően, így számos panaszos üzenetet kaptunk azoktól, akik lemaradtak a lehetőségről. Szörnyen sajnáljuk a dolgot, jelen pillanatban pedig megmozgatunk minden szálat, hogy kiderítsük, tudunk-e újabb példányokat gyártásra bocsájtani. Bármi előrelépés történik a dologban, azonnal tájékoztatunk benneteket. Ugyanakkor azt is megígérhetem, hogy megtesszük a szükséges lépéseket azon szokatlan Ultimate Collector’s Edition előrendelések kapcsán is, melyek arról árulkodnak, hogy továbbértékesítés szándékával foglalták le őket.” – írta Tabata.