Amikor először értesültem a modról, nem hittem a szememnek, mert pont aznap valami hasonlóról álmodoztam Battlefieldezés közben: mekkora lenne, ha az égben nem a Titán takarná el a napot, hanem egy csillagromboló, és milyen remek lenne egy AT-ST-vel lépegetni terepen... Nos, egy csapat lelkes és tehetséges modder nekifogott és körülbelül a BF 2142 megjelenése óta munkálkodtak, hogy egy profi, Stat Wars univerzumra épülő átiratot készítsenek.

First Strike mod - jöhetnek a csillagrombolók!Mostanra készültek el a munkállatokkal, melynek eredménye, hogy éjféltől már elérhetővé tették a konverzió végleges változatát és beüzemelték a játékszervereket is! Természetesen kaptam az alkalmon: átjátszottam vele az éjszakát, és bizony tetszett amit láttam. Persze akadnak benne bugok, kissebb fennakadások, de még így is le a kalappal! Immáron űrcsatákat is vívhatunk, méghozzá olyan emlékezetes eseményeket feldolgozva, mikor a Lázadók a szállítóhajóikat próbálták megmenekíteni a Hoth-rendszerből, át a birodalmi flottán. Nem viccelek, egy rendes repülőgép-szimulátorrá alakítottak át a srácok néhány pályát, amit remekül valósítottak meg; hatalmas csillagrombolók körül manőverezni a Tie Fighterek hada elől tényleg isteni élmény, főleg egy Star Wars-rajongónak! Természetesen a szárazföldi összecsapások sem hiányozhatnak, így többek között az Endoron, a Tatooine-on is öszecsap a Birodalom és a Lázadók Szövetsége egymással!

Akinek megvan a Battlefield 2142 és nem undorodnak zsigerből a Star Wars univerzumtól, azoknak mindenképpen érdemes kipróbálni a modot. Képek a galériában, a cucc pedig  már letölthető szerverünkről is!