• Folytatás, nem reboot lesz az Indiana Jones 5
  • Ismét Spielberg rendezi a filmet, utoljára játssza el a címszereplőt Harrison Ford
  • 2021. július 9-re tolták a premiert
  • Lesz női rendezője is a jövőben a Star Wars mozifilmeknek

Két kultikus filmes franchise jövőjéről is tudósított minket egy BAFTA alkalmából készült BBC-interjún keresztül Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. A legnagyobb figyelem az ötödik Indiana Jones epizódot övezi, aminek a bemutatóját eredetileg tavaly nyárra tűzték ki, a sok forgatókönyvíró-csere után viszont 2021. július 9-re tolták a premiert.

Kennedy elmondta, hogy amint elkészül a végleges szkript, kezdődik az ismét Steven Spielberg rendezői vezénylete alatt készülő film forgatása, ami amúgy – a pletykákkal ellentétben – nem reboot, hanem folytatás lesz. Harrison Ford utoljára alakítja majd a címszereplőt, és bár többen elgondolkodtak a karakter fiatalításán, Ford ragaszkodik hozzá, hogy más ne ölthesse magára a régész-kalandor szerepét.

static1squarespacecom.jpg

Kennedy beszélt a Star Wars-ról is. Konkrétumot nem mondott, de a BBC riporterének kérdésére elárulta, hogy lesz női rendezője a mozis szériának. Emlékeztetett továbbá, hogy a The Mandalorian több epizódját is nő rendezte. A nagy sikerű sorozatról írt kritikánkat itt találjátok, az egyelőre parkolópályára állított Ben Kenobi-sorozatról itt, a Rian Johnson és feltételezhetően Taika Waititi rendezte filmekről pedig itt és itt olvashattok bővebben.

star-wars-all-poster.jpg