Az Amnesia: The Dark Descentet a PC Guru Online-on a legfélelmetesebb horrorjátéknak választottuk, ami csak megfordulhat monitorjainkon, s bár mindenki mástól retteg, még a legerősebb idegzetű olvasóink is kénytelenek elismerni, hogy a Frictional Games remekműve hideg karmokként férkőzik a bőrünk alá, és nem hagyja, hogy nyugodtan aludjunk. Bár a fejlesztők hivatalosan nem beszélnek folytatásról, egy ideje tudjuk, hogy új játékon dolgoznak. Egyre nyilvánvalóbb, hogy az Amnesia folytatásával állunk szemben (nem állna távol a srácoktól a sorozat gondolata, a Penumbra is két epizódon keresztül hozta ránk a frászt).

Folytatódik az Amnesia: The Dark Descent?

A csapat először bemutatott egy különös oldalt, a NextFrictionalGame.comot, melyen a fent látható, furcsa képet találjuk. "Amnesia: valami közeleg", írja szöveg... elég egyértelmű utalás. Ha rákattintunk, a Google Maps kínai koordinátáit kapjuk. Kína? Hmmm... De ez nem minden. Egy új oldal tűnt fel pár napja, mely egy bizonyos Kínai szobát emleget a seattle-i Smith toronyban. Mi köze lehet a játéknak Kínához? Az elszánt rajongók találtak egy beépített, interaktív felületet is, mely az alábbi betűsort adja ki:

P F C I N C M I O I S G G

Egyesek szerint ez azt jelenti, hogy "GIF PICS COMING", azaz nemsokára képeket is látunk a játékból. Nagyon várjuk, bár kicsit félünk is: ha már az első részt sem úsztuk meg nadrágcsere nélkül, hogy merjünk nekiülni a másodiknak?