L.A. Noire Játékképek

A játékvilágban is gyakran előfordul, hogy egy-egy cég nem tud megegyezni valamiben, és ezért jogi útra terelik a témát. Ilyenkor az esetek többségében így vagy úgy, de közös megegyezéssel lezárják az ügyeket, mint ahogy történt az megannyi korábbi esetben, hisz egyik félnek sem érdeke, hogy dollármilliókat csengessen ki a másiknak, csak azért, mert a bizonyítékok nem elég meggyőzőek egy független bíróságnak, vagy utóbbi szimplán félreértelmezi az eset hátterét. Nos, valami ilyesmi történt a híres filmkészítővel, Frank Darabonttal (Remény rabjai, The Walking Dead tévésorozat) is, akinek egy tervezett tévésorozat címét kellett megváltoztatnia, a Rockstar Games "kérésére".

"L.A. Noir lett volna a címe, John Buntin regénye után. De a videojátékcég, aminek van egy L.A. Noire című játéka, e-vel a végén, megfenyegetett, hogy a sz*rt is kiperli belőlem, a TNT-ből, és minden Hollywoodban velünk dolgozó cégből. És úgy tűnik, több milliárd dollárjuk van hozzá, úgy tűnik. Szóval megváltoztatjuk a címet, azt hiszem, a végleges változat Los Angeles lesz."
-- nyilatkozott Darabont az i09-nek.

Persze Frank azt már elfelejtette hozzátenni, hogy vannak egyéb hasonlóságok is, például az 1947-es évszám. A tévésorozat mindenesetre adásba kerül Jon Bernthal főszereplésével -- reméljük, elég jó pótlék lesz egy hasonló jellegű játék premierjéig.