A Ghost in the Shellről nagyjából mindenki hallott, még ha nem is az eredeti mangáról, akkor a filmről, vagy minimum akkor, ha a Matrix-filmek egyik inspirációjáról beszél valaki. Meghatározó és nagy sikereket elért franchise, ami könyvek és filmek mellett a videojátékok frontján is tiszteletét tette már -- jövőre pedig egy újabb interaktív élményt kapunk.

A Nexon America tegnap este jelentette be, hogy készül, és 2016-ban meg is jelenik a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – First Assault Online. A röviden csak First Assault egy free-to-play, multiplayer FPS lesz, amiben augmentációkkal felturbózott katonákat irányítva véres küzdelmet vívhatunk. A Neople által fejlesztett, csak PC-re megjelenő program kiadója első körben összesen nyolc választható karaktert ígér, akikkel, a testfejlesztések és fegyverkiegészítők megfelelő kiválasztásán túl, taktikázni is kell majd, ha nyeri akarunk, illetve bevetni a SkillSync támadást. Ezzel a csapattagok megoszthatják különleges képességeiket, hogy egy nagy támadást vigyenek be.

A First Assault zárt bétatesztelése október elsején kezdődik, amire a hivatalos oldalon lehet jelentkezni -- a csapat stressztesztekkel fogja ellenőrizni a játékát, az első ilyen pedig október elsejétől október 4-ig tart majd.