A jelenleg készülő, a játékosok által pénzelt programok közül talán a legérdekesebb Chris Roberts nagy visszatérése. A Wing Commander atyja egy nagyon ambiciózus, a régi szép időket idéző űrszimulátorral készül elkápráztatni a közönséget -- ám sajnos nagyon messze vagyunk a kész terméktől. A hivatalos oldalon Roberts azt írta, hogy még legalább két évre vagyunk attól, hogy a programot késznek lehessen nyilvánítani, s még arra is legalább egy évet kell várni, hogy a multiplayer elérje az alfaváltozatot. Egyszóval érdemes türelmesnek lenni, s a kicsivel is beérni -- például ezzel a friss játékmenet-videóval.

A kitaláló hangsúlyozta, hogy az alant látható felvétel minden eleme nagyon kezdetleges, vagyis a robbanások és az egyéb effektek csak helyfoglalók. Ez tehát semmi több, mint egy rövid kis prezentáció arról, hogy nagyjából milyenek lesznek a harcok, illetve hogy miként viselkedik a mesterséges intelligencia. Roberts azt mondta, hogy ez az eddigi legösszetettebb rendszer, aminek nekiveselkedett, ugyanis egyedi személyiséggel és különleges mozdulatokkal ellátott, tanulni képes ellenfelekkel nézhetünk majd szembe. Ami pedig a látványt illeti, a team ezen is keményen dolgozik: a cél az, hogy olyan elemekkel lássák el a játékot, melyek korábban csak a filmekben valósulhattak meg.

A videó egyébként a FRAPS segítségével készült, egy AMD Phenom 1090T processzort, 8 GB RAM-ot, és egy NVIDIA GTX470-et tartalmazó személyi számítógépen. Roberts tehát nem viccelt, mikor azt mondta: ki fogja használni a modern gépek teljesítményét.