Nemrég zajlott le az angol Bradford Animation Festival, melyen a Eurogamer is képviseltette magát, s ahol először leplezték le egy szűk közönség előtt a BioWare legújabb szerepjátékát, a Dragon Age III: Inquisitiont. A játék animációiért felelős Neil Thompson elmondta, hogy az első két részben látott Eclipse-motort felváltotta a Battlefield 3-at is mozgató, DICE-féle Frostbite 2, mely sokkal több lehetőséget enged a kreatív grafikusok számára.

A játék állítólag még el sem érte az alfa fázist (azaz sok játékelem implementálásra vár), de már most lélegzetelállítóan fest. Ennek bizonyítására Neil mutatott egy képet a jelenlévőknek, melyet a lelkes újságírók le is fényképeztek, s melyen, bár semmi sem látszik, elvileg egy romos épület és egy szobor látható, roppant részletes kidolgozottság mellett.

A BioWare szerint a DICE technológiája végre lehetővé teszi, hogy amit kitűznek maguk elé, maradéktalanul megvalósítsák. Ugyanakkor Neil elismerte, hogy a Dragon Age II már közel sem nézett ki olyan jól, mint szerették volna, és hogy nagyon ideje volt már egy modern motorra váltani. A Dragon Age III 2013 őszén fog megjelenni -- reméljük, jobban sikerül, mint a csalódást keltő második rész.

Frostbite 2-vel készül a Dragon Age III, itt az első kép
Dragon Age III Frostbite 2 alatt