Az év elején fog megjelenni az FTL ingyenes bővítménye, az FTL: Advanced Edition, ami rengeteg újdonsággal egészíti ki a játékot. Új rendszereket, fegyvereket és lehetőségeket kapunk, s mindezeknek hála egy összetettebb és gazdagabb élményben lesz részünk. 

A Subset Games csapata egyelőre még nem árulta el, hogy pontosan mikor fog megjelenni a csomag, de legalább új információkat közöltek. A hivatalos oldalon többek között ismertették velünk az új fajt, a laniust; ez egy fémalapú életforma, amelyről igen keveset tudunk. Ennek legfőbb oka, hogy csak ritkán tűnnek fel, s amikor igen, semmilyen diplomáciai kapcsolatot nem lehet kiépíteni velük, lévén az egyetlen céljuk, hogy minél több ásványi anyagot vegyenek magukhoz. Egy lanius évekig is képes hibernációban élni, s csak akkor aktiválja magát, ha nagy mennyiségű ásvánnyal hozza őt össze a sors. A fajról még tudni kell azt is, hogy az űr vákuuma nem jelent rájuk veszélyt, illetve az oxigént magukba szívják, így ezeket tartsuk majd észben, ha velük harcolunk.

Friss információ még az FTL Advanced Edition kapcsán, hogy irányításunk alá vehetünk egy lanius hajót is, mindegyik, már egyszer látott bárka egy új, C típusú elrendezést kap, és az idegenek színjelzéssel könnyebben megkülönböztethetőkké válnak. Továbbá az ajtókra és szenzorokra ráállíthatjuk a legénység egy-egy tagját, hogy hatékonyabbak legyenek, bemutatkozik egy tartalékenergiát biztosító alrendszer, valamint kapunk egy sor új robotot, például egy olyat, ami extra pajzsot ad, de lesz olyan is, ami az ellenséges robotokat lövi ki, vagy ami a másik hajó rendszereit véletlenszerűen kisüti, így megzavarva a legénységet.

Érdekesség, hogy az újítások nagy részét ki lehet majd kapcsolni, hogy az alap FTL-élményt kapjuk, az iPades átirat pedig már alapból tartalmazni fogja az Advanced Edition elemeit.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!