pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Ha követtétek eddigi gamer szék tesztjeinket, akkor bizonyára tisztában vagytok azzal, hogy a Genesis nehezen tud hibázni, amikor újabb terméket dob piacra. Ezúttal a Trit 600 RGB elnevezésű ülőalkalmatosságban pihentettük a hátsónkat hosszú órákon át – játék és munka közben egyaránt. A monitor előtt töltött idő gyorsan elrepült, miközben kényelmesen üldögélem, nem kellett állandóan mocorognom és nem éreztem késztetést arra, hogy kikeljek a székből és nyújtózzak egyet. Ez egyértelmű jel arra, hogy a Genesis termékfejlesztési osztálya mindig képes meglepni az elkötelezett rajongókat, miközben könnyedén sikerül bevonzania az új vásárlókat is.

A termék dobozának az átvételekor egyből feltűnt egy jelentős dolog: a csomagban található alkatrészek nem lötyögtek, nem kezdtek el jobbra-balra vándorolni. Ez eleve egy pozitív tapasztalat volt, ugyanis arra engedett következtetni, hogy a szék darabjai rendesen be vannak csomagolva és jól el is vannak különítve egymástól, nehogy sérülés érje őket a szállítás folyamán. A doboz kinyitása után pedig be is igazolódott az elméletem, mivel kevés légüres térrel találkoztam, tehát jócskán találunk tömőanyagot is az egyes darabok között. Az alkatrészek különböző rétegekben helyezkedtek el, gondosan becsomagolva, így nem is sértették meg egymást a szállítás ideje alatt. 

gamer1.jpg

Az alkatrészek kipakolása után az ülés rész alatt, egy kis bőrzsebben (erre még később visszatérünk) találjuk meg az összeszerelési útmutatót. A kiskönyv részletes feljegyzéseket tartalmaz az összes alkatrészről, csavarokról, valamint a pontos összeszerelési útmutatót is megtaláljuk benne. Kiemelendő, hogy a magyar nyelv is szerepel a tájékoztató füzetben, így senkinek sem kell aggódnia az "építkezés" és a használat közben. Előbbi művelet egyébként rendkívül egyszerű, mivel minden alkatrész és csavar könnyen azonosítható, tehát nem kell attól tartanunk, hogy egy tankot próbálunk összerakni belőle. A Genesis-nél ráadásul ismételten gondoltak azokra a játékosokra, akiknél nincs komoly szerszámosláda otthon. A csavarok mellett ugyanis megtalálható a szükséges imbuszkulcs, amivel az összes elemet a helyére tudjuk rögzíteni néhány pillanaton belül, szóval minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy 20-25 perc alatt, kényelmes tempóban összeszereljük az új kedvencünket.

Az új karácsonyfa

Az a funkció, ami igazán kiemeli a terméket a versenytársak közül, nem más, mint az RGB szalag, ami körülöleli az egész „trónt”. A szalag az ülés oldaláról, a térdhajlatunk területén kezdődik, majd halad felfelé a háttámla szélén, végül pedig a szék tetején csúcsosodik ki. Ebből a leírásból talán már nem nehéz kitalálni, hogy bekapcsolás után bizony úgy ragyog, mint egy karácsonyfa. Nagyon jól néz ki, remek az összhatás, a színek ráadásul még fényes nappal is szépen kijönnek, ami azért elég nagy szó. Sötétben pedig inkább olyan érzésünk van, mintha egy diszkóban lennénk, főleg, ha a megfelelő programot állítjuk be magunknak. Cikkünk alanyához tartozik egy távirányító is, amellyel szabadon változtathatjuk a színeket: tizenkét előre meghatározott darab közül választhatunk, amelyeket egyetlen gombnyomással tudunk cserélgetni. Az "auto" gomb automatikus árnyalatváltást hoz létre, ami nagyszerűen néz ki, de emellett kombinálhatjuk is a színeket és a működési módokat, hogy különböző hatásokat hozhassunk létre. A gyártó szerint több mint 300 kombináció áll a rendelkezésünkre, tehát mindenki megtalálhatja a számára megfelelő fényeket, árnyalatokat és beállításokat.

Ennek a hatásnak azonban meg is van az ára, mivel a fényeket csak akkor tudjuk élvezni, ha az RGB szalagot rácsatlakoztatjuk egy power bankra, amit a szék alján található kis bőrzsebbe tudunk elrejteni. Nyilván függ a kapacitástól is, de a csillogás elég gyorsan lemerítheti a külső energiaforrást, tehát azoknak a játékosoknak, akik számára elengedhetetlen az RGB, érdemes ezt figyelembe venniük.

A Trit 600 RGB összeszerelve lenyűgöző látványt nyújt, szabad szemmel is látható, hogy egy erős, masszív székkel állunk szemben. A két, Genesis logóval ellátott párnával pedig még magasabb szintre emelhetjük a kényelmünket – az egyik a fejünk megtámasztására szolgál, míg a másik, állítható darab a derekunkat képes megtámasztani. Mindemellett számos dolgot finomhangolhatunk az igényeinek megfelelően, hiszen az ülés alatt található karokkal beállíthatjuk a magasságot, illetve az ülésrészt is dönthetjük minimális mértékben. A szék oldalán található kallantyúnak köszönhetően pedig olyan mélyre engedhetjük a háttámlát, hogy akár még feküdni is tudunk benne. Súlybírása sem utolsó, a gyártó ugyanis 150 kg-ig hitelesítette ezt a modellt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Összegzés

Egy ilyen ismertető után, mit is lehetne még mondani? Mostanra szerintem mindenkiben tudatosulhatott, hogy a Genesis ismét egy nem mindennapi darabot alkotott a Trit 600 RGB képében. Külön öröm, hogy nemcsak a játékosok örülhetnek a neves gyártó új termékének, hanem azok is, akik ülő munkát végeznek hosszú órákon keresztül. Nyugodt szívvel ajánljuk tehát a széket mindenki számára, hiszen nem csupán kényelmes, de kiváló minőségű is egyben. Ezeket a sorokat azért merem leírni, mert én speciel naponta 10-12 órát is eltöltök a monitor előtt ülve, de az elmúlt pár napban teljesen más érzés volt dolgozni. Könnyen és gyorsan összeszerelhető, az anyag minősége miatt ráadásul a karbantartás is egyszerű, az RGB szalag pedig olyan kiegészítés, amivel a YouTube-on vagy Twitch-csen tevékenykedő tartalomgyártók is képesek lehetnek kicsit „színesebbé” válni.