pcguru-ajanlott2590x150.jpg

A fülesek, kontrollerek és billentyűzetek forgatagában már volt szerencsém pár gamer asztalt is kipróbálni, többek között a Warrior és az SPC Gear kínálatából. Ezek valamelyest meggyőztek róla, hogy bár egyesek számára lehet, hogy teljesen lényegtelen, hogy mi elé ülnek le, és mire pakolják fel PC-jüket, monitoraikat, azonban egy praktikusan kialakított asztal valóban sokat dobhat a mindennapos felhasználói élményen, arról már nem is beszélve, hogy látványával szobánk fényét is emelheti. Ezen a vonalon a Genesis katalógusának böngészése közben szemet vetettem a Holm 300 RGB-re, ami úgy tűnt, remekül bizonyíthatná, hogy mennyit számít egy jó asztal, de lássuk is, hogy miért.

Stabil alapok

Méreteit tekintve (120 x 60 x 75 cm) a Holm 300 RGB egy egész kompakt darabnak mondható, de ettől még persze egyáltalán nem apró, bőven elfér rajta minden, viszont mellette akár kisebb szobákba is kényelmesen bepasszol. Összeszerelése rendkívül egyszerű, a hungarocell ölelésében heverő darabok gyorsan és könnyedén egymásba illeszthetők, amiben a jelzésekkel ellátott, külön csomagolt csavarok és eszközök is sokat segítenek. A szénszálas borítású, laminált asztallapot egy egész mutatós, minimalista minta borítja, és többi eleméhez hasonlóan teljesen fekete. Idáig sokban nem is tér el egy hétköznapi asztaltól, de a lényeg csak ezután következik.

Az asztallap fölé behajolva ugyanis egy plusz polcot is kapunk, ami otthont ad monitorunknak, mindezt úgy, hogy közben nem vesz el az asztal hasznosítható felületéből. Alternatívaként persze akár figurák és egyéb holmik tárolására is szolgálhat, ha mondjuk, kijelzőnket a falra vagy tartókarral rögzítjük. Mellette egy apró állványt is találunk, amin kényelmesen megpihenhet két kontrollerünk, telefonunk, vagy igénytől függően más kiegészítőnk. Nem szabad megfeledkezni a megfelelő folyadékpótlásról játék közben sem, melynek elősegítésére egy elég méretes pohártartó kapott helyet az asztal jobb szélén, míg a balon egy kampó, amire felakaszthatjuk fülesünket, sapkánkat, de akár egy vezérlőt is. Ezek elhelyezése persze nem törvényszerű, így az útmutatótól eltérve meg is cserélhetjük, le is vehetjük bármelyiket. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Több, mint asztal

Az asztallap alsó oldalán két kosárkát is találunk, melyből az egyikben a kábelkáoszt – vagy épp a háziállatok támadásait – elkerülve elrejthetjük elosztónkat, míg a másikban egy iskolapad fakkjához hasonlóan egyéb kincseinket tárolhatjuk, mondjuk, töltőkábeleket, könyveket, iratokat vagy akár egy kisebb billentyűzetet is. További pluszként a Holm 300 RGB felső részén két kis korongot is találunk, melyből az egyik három USB 3.0 portot rejt a kiegészítők könnyebb csatlakoztatásához/töltéséhez, mely mellett a kábelek is elvezethetők, míg a másik egy vezeték nélküli töltőpont, amire elég rátennünk kompatibilis eszközünket, ha az kezdene kifogyni a szuszból. Ja, és persze nevéhez híven a két lábat összekötő rúdon egy LED fénysor húzódik, így a már-már kötelező RGB világítást sem kell nélkülöznünk.

Mindent figyelembe véve a Holm 300 RGB egy remek felszereltségű, kompakt, mutatós és sokoldalú asztal, aminek talán egyetlen hátránya, hogy kialakításából adódóan egy több monitoros setup már nem fél el rajta kényelmesen, hacsak nincs a többi kijelző tartókarral vagy a falra rögzítve. 145 eurós (~55 000 Ft) árával közel sem egy méregdrága darab, viszont cserébe az alapokon túl tele van hasznos extrákkal is. Ha épp egy új asztalt keresel, mindenképp vedd fontolóra.