pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Beköszöntött a nyár, mármint az IGAZI nyár, amikor az ember a buszon legszívesebben leszaggatná minden ruháját, és kutyaként lógna ki az ablakon egy kis éltető menetszélért. Nekem pedig, mikor jut eszembe IKEA-szimulátorozni? Hát persze, hogy a lehető legnagyobb hőségben – tetőtérben –, ami mellé még a klíma is bemondta az unalmast, így egy meleg levegőt kavargató ventillátor társaságában láttam neki az ismerkedésnek az akkor még dobozában pihenő SPC Gear GD700-zal.

A szerencsétlen körülményeket persze nem írom az asztal számlájára, bár bevallom, első pillantásra kicsit megszeppentem a dobozból előkerülő sok csomag láttán, amik azonban szerencsére szépen, rendben fel voltak matricázva, így az útmutatóval kiegészítve abszolút könnyű, gyors és zökkenésmentes lett az összeszerelés. Nem kellett se fúrni, se faragni, se csavarokkal szkanderezni, mindennek megvolt a maga előre kialakított foglalata, és bár végül semmiből nem hiányzott, az SPC Gear jó fej módon egy csomag pótalkatrészt is mellékelt a biztonság kedvéért. A végeredmény egy masszív, tekintélyparancsoló lépegető lett, aminek lapján bőven akad hely a billentyűzetnek, az egérnek, a monitoroknak, a kontrollereknek és még más kiegészítőknek is. A három elemből álló asztallap felülete nem csak karcálló, de roppant stílusosan is mutat középső matt, és két szélső mintázott részével. 

A lap bemélyedései több helyen is lehetőséget adnak a kábelek alternatív elvezetésére vagy épp egy monitorállvány rögzítésére, bár előbbi céljából praktikusabb az arra kialakított két kis zsilipet használni. A négy, könnyedén felhajtható szilikonkapuval ellátott résen keresztül felesleges kitérők nélkül a helyükre vezethetjük a különböző kábeleket. Erre a célra egyébként a két láb oldalának tetejére és aljára is kaptunk egy-egy kisebb szilikonportált, amiken keresztül gyakorlatilag a láb belsején végigvezetve rejthetjük el szem elől modern dzsungelünk kígyóit. 

Fejhallgatónk tárolására kaptunk egy tetszés szerint elhelyezhető, egyszerű kis kampót az asztallap aljára, belülre pedig egy nyitott kis polcot is, hogy mégse a földön heverjenek az elosztók és az adapterekhez tartozó féltéglák. A lábakra áttérve elég stabil alapokon nyugszik az asztal, aminek teherbírása elvileg maximum 80 kg, bár mivel én ennél még csúcsformában is többet nyomnék, így egy stressztesztet inkább nem kockáztattam meg. További extraként az asztal magasságát is az igényeinkhez igazíthatjuk, a négy opció – 72, 75, 78 vagy 80 cm – közül választva.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A SPC Gear GD700 egy letisztult, stílusos, praktikus megoldásokkal teli, és kellemesen testreszabható asztal. Ugyan hiányzik belőle a "gamer" jelzővel már-már összenőtt RGB világítás – ha valakinek kifejezetten erre lenne igénye –, de helyette más frontokon bőven kárpótol. Méreteiből adódóan (1500 mm x 780 mm) kisebb és nagyobb gamer kuckókba egyaránt beilleszthető, és garantáltan jó szolgáltatot tesz. A maga bájos egyszerűségével és sokoldalúságával az SPC Gear GD700 elég biztos választás, ha egy kellő teret adó, de a szobán nem eluralkodó "bázist" keresel PC-dnek, mely csak azt engedi láttatni, amit te szeretnél. 120-130 ezres árával ugyan alaposan a zsebünkbe nyúl, és léteznek olcsóbb alternatívák, de ha valakinek ez még belefér, az nem fog csalódni.